Recomana.cat


Recomana també organitza activitats de mediació i d’acostament de les arts escèniques al públic amb la implicació dels nostres col·laboradors. A aquest conjunt d’activitats les hem anomenades recomanACCIONS
Un dels serveis que oferim és el de seguiment d'un procés de creació: un dels nostres crítics assisteix als assajos durant tres dies diferents i n'escriu una crònica de cada dia juntament amb suport gràfic. Així se segueix l'evolució del treball de les companyies abans de la seva presentació al públic. 


 
Recomana ha acordat una línia de col·laboració amb el festival Temporada Alta. En aquest grup d'articles, aplegarem les primeres crítiques del nou grup de #novaveu, que obrirem a Girona. A partir de la segona peça del nou prescriptor, ja escriuran acompanyant els altres membres del blog #novaveu, que va arrencar tot just fa un any a Barcelona.

Temporada Alta 2017  
Invitació a participar Invitació a participar
11 de setembre de 2017
Recomana
  

L'espectacle ja no està en cartell.
 

Temporada Alta busca crítics joves. Amb el suport de la plataforma de crítics Recomana, engegarà un grup de #novaveu a Girona/Salt. D'entrada, seran actius a partir del festival però s'aspira a que el projecte tingui continuïtat durant tot l'any. A través de #Novaveu, el Temporada Alta i Recomana oferiran accions privilegiades per als joves espectadors, de 18 a 30 anys, i els donarà eines per a crear una comunitat de crítics entre ells i també per aconsellar-los en la manera d'afrontar un comentari crític d'un espectacle. També s'estudien nous canals, com ara incentivar un canal de Youtubers per a acostar les opinions teatrals a un format proper al target jove al que es dirigeix.

Recomana i #Novaveu convocaran als interessats/des a una reunió en la que  s'explicaran els detalls de funcionament d'aquest col·lectiu, que ja fa un any que es va implantar a Barcelona i que potencia ponts entre els joves i les arts escèniques. Les persones interessades han d'adreçar un mail amb les seves dades personals (nom, edat, i adreça mail) així com les raons per les que es volen inscriure a novaveutalta@recomana.cat. Als incrits se'ls convocarà a una trobada el 23 de setembre al matí. El termini de sol·licituds es tanca el 15 de setembre. El grup només pot acollir fins a 25 participants. 

Recomana és un associació de crítics sense ànim de lucre que mira de donar valor al producte cultural a partir de la prescripció, sigui virtualment (web i xarxes socials) com presencialment (organitzant accions amb públic en directe). La preocupació de Recomana és la del sector escènic. Fa temps que l’entitat treballa compartint el repte d’incorporar públic jove a les platees convencionals. Recomana vetlla per aquests nous prescriptors, una pedrera que apropa el públic jove a l’interès per l’escena des de les seves eines comunicatives i interessos generacionals. 

Amb la implicació del Temporada Alta aquesta iniciativa crearà una comunitat, un punt comú (virtual i presencial) de joves prescriptors. Aquesta comunitat estarà vetllada per Recomana, que els facilitarà: _ entrades d’espectacles per als seus articles (amb la complicitat del festival) _ revisió de textos amb complicitat _ formació en nous formats (Youtuber) _presencia en el blog novaveu (incrustat al web www.recomana.cat) _ invitació a accions amb el públic perquè hi intervinguin, en la mesura del possible.

#Novaveu es va crear el juliol del 2016. *Al gener, es va activar el seu blog que ja compta amb més de 80 comentaris d'espectacles de la cartellera de la temporada. *Des de juliol del 2017, la coordinació és interna, amb el suport de Recomana. També s’ha creat recentment un compte propi d’Instagram (@novaveu) i de twitter (@somnovaveu).COMPARTEIX