Recomana.cat


Recomana també organitza activitats de mediació i d’acostament de les arts escèniques al públic amb la implicació dels nostres col·laboradors. A aquest conjunt d’activitats les hem anomenades recomanACCIONS
Un dels serveis que oferim és el de seguiment d'un procés de creació: un dels nostres crítics assisteix als assajos durant tres dies diferents i n'escriu una crònica de cada dia juntament amb suport gràfic. Així se segueix l'evolució del treball de les companyies abans de la seva presentació al públic. 


 
Seguiment de la 16a edició del Festival Escena Poblenou a través d'un article de prèvia amb les 4 cares dels espectacles presentats i una crònica posterior dels muntatges vistos.

Escena Poblenou 2017  
Quatre cares de l'Escena Poblenou Prèvia del festival
13 d'octubre de 2017
Alba Cuenca
  

L'espectacle ja no està en cartell.
 

Del 19 al 22 d’octubre, els carrers i espais del Poblenou s’ompliran de creacions contemporànies per setzè any consecutiu. I es que arriba una nova edició del festival Escena Poblenou, una mostra de projectes molt diferents però amb la creativitat, l’actualitat i la reivindicació com a elements comuns. Enguany, continuant amb la direcció de la creadora Ada Vilaró, el festival programarà 17 espectacles i activitats complementaries que poden definir-se amb els següents adjectius:

·  Feminista: La reivindicació per a la igualtat de gènere serà una de les més presents en el festival. En aquesta ocasió, la convocatòria Escena + Dones recau en Mònica Muntaner i Sessions remotes, un collage de més de 30 entrevistes gravades en les que es convida als participants a ballar com a manifestació cultural i col·lectiva. Interessants també seran els diàlegs en els que escriptores i creadores com Aída Pallarès, Carla Rovira, Neus Molina o Agnès Mateus debatran sobre la dificultat de fer visible la mirada femenina en el món de l’escena. Per la seva banda, espectacles com Aüc de Les Impuxibles i Clara Peya, Rebota rebota y en tu cara explota de la pròpia Mateus juntament amb Quim Tarrida o el taller de Carla Rovira impartit als alumnes de l’IES Quatre Cantons es preocuparan sobre la violència de gènere.

·  Multidisciplinar: Circ, clown, text, dansa, performance... A l’Escena Poblenou hi caben totes les disciplines. Si la companyia Eia presentarà Espera, un espectacle de circ participatiu, Txalo Toloza i Laida Azkona portaran dues versions de Extraños mares arden, una videocreació performàtica que estableix la relació entre el desert d’Atacama, el més antic i àrid del món, i els cossos que l’habiten. I atenció perquè l’espectacle tindrà una versió en forma de dinar, Asado, un relat documental sobre el capitalisme del segle XX a Llatinoamèrica mentre es degusta un dinar familiar típic, senzill i saborós.

·  Arrelat: El festival aposta des de la seva creació pels lligams establerts amb el barri. Hi haurà espectacles a espais tancats com el Centre Cívic Can Felipa, la sala Beckett, el Centre Cultural i Moral del Poblenou o Can Ricard. Però també hi haurà activitats de carrer i amb participació dels veïns. El projecte Art i Territori recau en 22A, de la cia. Silere, un recorregut en bicicleta en el que s’explicarà l’impacte que ha tingut el projecte de transformació urbanística 22@. D’altra banda, amb la col·laboració de Josep Perelló, la pròpia Vilaró reviurà urGENTestimar, una versió reduïda de la performance que va inaugurar la passada edició de Fira Tàrrega. Durant tres hores, l’artista convidarà als vianants a unir els seus batecs en una acció comuna per acabar amb una manifestació silenciosa en contra de la violència. En la mateixa línia anirà urGENTrelacionar-se, un acció de ciència ciutadana en la que els vianants de la Rambla podran participar en una investigació col·lectiva sobre la fortalesa del teixit social del Poblenou.

·  Fèrtil: Un any més, la secció Embrions deixarà provar un tastet d’espectacles que es troben en fase de creació. Colectivo ameno presentarà Saunterer, pelegrí, un espectacle de clown i performance centrat en el caminar com un acte de resistència i rebuig a la mercantilització imperant en la societat. Núria Guiu oferirà un espectacle de dansa, Likes, en el que barreja yoga i antropologia per parlar sobre la importància i la necessitat d’agradar a un mateix i als altres. El dúo de circ Amer i Àfrica portaran Envà, un muntatge d’equilibris acrobàtics fets amb 250 kg de palla sobre l’escenari. Finalment, Javier Guerrero i Montón de paja & trigo presentaran Bajo por las escaleras para no encontrarme al vecino en el ascensor, una funció en la que es procura que dansa i performance es barregin amb text sense una aparent relació.A més, també es podran veure dins de la programació regular dos espectacles que van ser embrions l’any passat: l’elogiat projecte de dansa –teatre AücUn leñador no es un diseñador, espectacle de JuanCallate Produccions en el que es parla de creativitat, disseny i estètica des d’una òptica còmica. 


COMPARTEIX