Recomana.cat


Recomana també organitza activitats de mediació i d’acostament de les arts escèniques al públic amb la implicació dels nostres col·laboradors. A aquest conjunt d’activitats les hem anomenades recomanACCIONS
Un dels serveis que oferim és el de seguiment d'un procés de creació: un dels nostres crítics assisteix als assajos durant tres dies diferents i n'escriu una crònica de cada dia juntament amb suport gràfic. Així se segueix l'evolució del treball de les companyies abans de la seva presentació al públic. 


 
Tornen els Premis de la Crítica organitzats per Recomana. L’acte de lliurament tindrà lloc el 26 de març, dins dels actes del Dia Mundial del Teatre, a la Villarroel i serà conduït pels periodistes culturals Anna Pérez Pagès i Toni Puntí. Els guardons volen reconèixer l’excel•lència dels professionals i produccions catalanes de les arts escèniques que durant l’any 2017 hagin estat especialment valorats per la crítica.

Premis de la Crítica 2017  
Els debats crítics Els debats crítics
7 de març de 2018
Recomana
  

L'espectacle ja no està en cartell.
 

Com cada any, la plataforma de crítica d’arts escèniques Recomana, organitzadora dels Premis de la Crítica, ha preparat igualment un programa d’activitats relacionades amb els premis que tindran lloc les setmanes prèvies a la gala. Es tracta de debats crítics i trobades amb els/les finalistes de diferents categories. 

El dia 16 de març (18:30h), el TNC acollirà el primer d’aquests debats. Sota el títol "Dramatúrgies a les dues bandes de l'Atlàntic" El TNC i Recomana conviden a assistir al debat entre el dramaturg uruguaià Gabriel Calderón (que prepara Que rebentin els actors pròximament al TNC) i Pau Miró (finalista per Un tret al cap als Premis de la Crítica 2017). La sessió la moderarà el periodista i crític Andreu Gomila, membre del jurat de teatre dels Premis de la Crítica. Si voleu assistir-hi feu reserva aquí.

El dia 18 de març, (19:30h, aproximadament) poc després de la darrera funció de Marina Mascarell al Mercat de les Flors (Three Times Rebel), la coordinadora dels Premis de la Crítica de dansa, Clàudia Brufau mantindrà una conversa amb els finalistes d'Espectacle de dansa d'aquesta edició: Pere Faura (Sweet Tyranny);Anna Rubirola, de Big Bouncers (O.V.N.I.); i la coreògrafa Marina Mascarell, es trobaran al foyer de la sala Maria Aurèlia Capmany del Mercat de les Flors. 

El 22 de març (18:30h) es participarà d'un programa radiofònic Això és un drama a l'Institut del Teatre (18.30-20 h). Es prepara un programa monogràfic sobre els finalistes d'aquesta edició i la crítica. Es mantindrà a més un debat entre directores que són finalistes d'alguna categoria d'aquesta edició i membres dels quatre jurats dels Premis: Les directores seran Sílvia Munt (Les noies de Mossbank Road); Carla Rovira (Màtria, Aüc); i Sílvia Ferrando (Los bancos regalan sadwicheras y chorizos).

Després d’uns anys d’absència, els teatres tornaran a ser l’escenari de la gala de lliurament dels Premis de la Crítica de les Arts Escèniques, que celebren aquest 2018 la seva vintena edició. Recomana (Associació per a la promoció de les Arts Escèniques), la plataforma de prescripció escènica que organitza l’esdeveniment des de 2015, està en negociacions amb el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors, Focus (Romea, La Villarroel, Goya, Condal) i 3xtr3s a fi que les gales rodin en algunes d'aquestes sales els propers anys. 

Si vols conèixer els finalistes d'aquesta edició, clica aquí


COMPARTEIX