Recomana.cat


Recomana també organitza activitats de mediació i d’acostament de les arts escèniques al públic amb la implicació dels nostres col·laboradors. A aquest conjunt d’activitats les hem anomenades recomanACCIONS
Un dels serveis que oferim és el de seguiment d'un procés de creació: un dels nostres crítics assisteix als assajos durant tres dies diferents i n'escriu una crònica de cada dia juntament amb suport gràfic. Així se segueix l'evolució del treball de les companyies abans de la seva presentació al públic. 


 
L'Ariadna Grau s'estrena a Novaveu amb la seva crítica de "Cold Blood", espectacle vist al TNT 2018.

TNT 2018  
Coreografia meticulosa de càmeres, dits i humans Crítica sobre "Cold Blood" de l'Ariadna Grau
7 d'octubre de 2018
Nova Veu
  

L'espectacle ja no està en cartell.
 

Què millor que poder veure les entranyes de la creació d’una pel·lícula i veure el seu resultat alhora? El fruit d’aquest resultat és Cold Blood, un espectacle dels belgues Kiss & Cry on el cineasta Jaco Van Dormael i la coreògrafa Michèle Anne De Mey aconsegueixen fusionar la nano dansa amb el cinema en directe creant una peça emotiva, precisa i d’una qualitat exquisida. La peça utilitza com a protagonistes els dits de les mans tot executant moviments propis de l’ésser humà interpretant personatges humans. Una “road-movie” on es plantegen set maneres de morir, cadascuna més improbable que la següent, acompanyada d’un text de Thomas Gunzig al que no li falta el toc d’humor negre per acabar de captivar a l’espectador. A més, la narració avança durant tota la peça per una veu en off amb una clara vessant irònica però sense perdre el to, i amb una cantarella rítmica que es coordina molt bé amb el repertori de músiques que habiten durant tota la peça de, entre d’altres, David Bowie, Janis Joplin o Schubert.

La creació de les imatges sorgeix gràcies a la coreografia de figures humanes que manipulen tant les maquetes perfectament construïdes sense aparentar el que realment seran com les càmeres d’alta definició amb les que es gravaran aquests plans detalls que ens permetran observar una altra perspectiva del que realment el nostre ull està veient a l’escenari. Podem apreciar com es construeixen els efectes especials en directe, la qual cosa fa que l'espectacle cobri realisme quan el percebem a través de la pantalla. De la mateixa manera passa amb les maquetes i les il·lusions òptiques amb que juguen: poden utilitzar dos plomalls enganxats amb dos trepants, passar-los per el costat d’un cotxe simulant un túnel de rentada i percebre-ho perfectament real a través de la pantalla. O amb les creacions d’imatges estèticament precioses, com una natació sincronitzada d’Esther Williams amb toc sèpia o un patinatge a un llac gelat on la persona que patina dialoga amb la seva pròpia ombra. Cold Blood és un seguit de meravelles que sorgeixen quan tot està perfectament mil·limetrat i ben pensat. Un regal per als nostres ulls i la nostra sensibilitat.

Ariadna Grau
@arigrau97


COMPARTEIX