Recomana.cat


Recomana també organitza activitats de mediació i d’acostament de les arts escèniques al públic amb la implicació dels nostres col·laboradors. A aquest conjunt d’activitats les hem anomenades recomanACCIONS
Un dels serveis que oferim és el de seguiment d'un procés de creació: un dels nostres crítics assisteix als assajos durant tres dies diferents i n'escriu una crònica de cada dia juntament amb suport gràfic. Així se segueix l'evolució del treball de les companyies abans de la seva presentació al públic. 


 
L'Elena Aran s'estrena a Novaveu amb la seva crítica de "Parecer felices", de la companyia El Pollo Campero, espectacle vist al TNT 2018.

TNT 2018  
Aparences Crítica sobre "Parecer felices" de l'Elena Aran
9 d'octubre de 2018
Nova Veu
  

L'espectacle ja no està en cartell.
 

Parecer felices. És el títol del darrer espectacles de la companyia El Pollo Campero, comida para llevar. Són dues paraules d‘estranya combinació, que insinuen unes aparances molt ambigües. Què us desperta a vosaltres? Sembla dir tant en tant poques paraules. Parecer felices es va estrenar el dissabte 29 de setembre al TNT de Terrassa, i dels qui alguns afortunats de Novaveu en vam poder gaudir.  

Parecer felices. Tothom és dins la sala, seu en la seva cadira, i es tanca la porta. Llums enceses. La Glòria i la Cristina ja es troben damunt l’escenari, en un entorn senzill de festa, però sembla que estiguin perfilant els últims detalls. Es canvien de roba i es maquillen davant dels espectadors, fent cas omís de la seva existència. Ningú se n’adona, però poc a poc el públic finalitza les converses i comença a posar la seva atenció davant seu.

Una festa d’aniversari és el motiu de reunió d’aquestes dues grans amigues. Sumar anys suposa també sumar experiències i, en aquest cas, un punt d’inflexió sobre la vida que portes i tens. Traslladen complicitat, i en ús d’humor negre i acudits dolents, es permeten frivolitzar sobre la seva vida i les seves preocupacions. La combinació d’alcohol, globus d’heli, una setlist d’Spotify amb cançons d’ èxit, selfies, històries inquietants i el joc de pel·lícules, permeten endinsar-nos en la vida de la Glòria i la Cristina. L’ús de diferents filtres, la búsqueda del millor perfil per aparentar en les xarxes socials tenir la millor cara, l’ajuda d’un vocabulari desenfadat, fresc, enginyós i el dinamisme, permeten suavitzar les reflexions que comparteixen, però que atrapen al públic i facilita mofar-se dels seus propis defectes.

Aparentar allò que no som només ens allunya de la nostra essència. La felicitat està en la senzillesa, la sinceritat i en no tenir vergonya de mostrar qui realment som. L’humor sempre pot ajudar a portar-ho de millor manera, però queda clar el missatge de que no es necessiten posar filtres o aparentar allò que no som, per a que els altres ens valorin .

Elena Aran


COMPARTEIX