Recomana.cat
    QUI SOM

    SOCIS FUNDADORS  

l  Belén Ginart

La seva trajectòria en els mitjans de comunicació està estretament lligada al periodisme cultural. Col·laboradora habitual del diari El País durant més d'una dècada, ha exercit tasques de redacció, crítica de teatre i televisió i coordinació dels suplements Tentaciones i Quadern. En televisió va treballar en els programes especialitzats en teatre com L'apuntador (Via Digital) i La revista de l'espectacle (Canal 33). Ha fet col·laboracions per a les revistes Hamlet, Barcelonès, Madrid i Zirkòlika, i en l'actualitat col·labora amb el diari ARA.
l  Bàrbara Raubert

Llicenciada en Història de l'Art i Periodisme, escriu crítica de dansa durant 10 anys a l'Avui/El Punt a més de col·laborar en diverses revistes (D Dansa, Susy Q, Escola Catalana, Papers d'Art...). Coordina la revista del Mercat de les Flors Reflexions al voltant de la dansa (2003 a 2011). És cocomissària de l'exposició "Arts del Moviment. La dansa a Catalunya de 1966 a 2012 ". Paral·lelament, fa treballs de vídeo i suport de premsa en diferents àmbits.
l  Nova Veu

Grup de joves prescriptors i crítics impulsats pels socis del portal:
    PRESCRIPTORS
l  Joaquim Armengol

Crític d'Arts Escèniques a El Punt/Avui i del Suplement Presència des del 2006-2012. Revista de Catalunya des del 2012. TimeOut 2010-2011. Crític literari de l'ARA des del 2011-2012. Editor de la revista cultural digital El Procés, nascuda el 2012.


l  Ferran Baile

Treballa a premsa especialitzant-se en espectacles per a nois i noies (El Periódico de Catalunya, des dels inicis, revista Cavall Fort, www.cyberpadres.com). Ha col·laborat també llargament a l'Avui, La Vanguardia, El País, revista Toc Toc i La Guía del Ocio. El 2005 va posar en marxa La BiblioMusiCineteca (www.bibliomusicineteca.org). Actualment està implicat en la co-producció d´una sèrie documental, "La revolta dels Titelles", sobre la història dels titelles i els titellaires a Catalunya. Contacte directe : ferranbaile@gmail.com


l  Pep Barbany

Debuta fent crítiques a El 9 Nou del Vallès Oriental el 2004, on encara col·labora. Ha col·laborat durant un any al Time Out i al Hamlet. Actualment es corresponsal i crític teatral de la cartellera barcelonina a la revista cultural Notodo.com.


l  Marcel Barrera

És periodista especialitzat en educació. Entre els anys 1997 i 2009 va ser redactor del diari El Punt, i entre el 2009 i el 20011 va ser cap de premsa del Comissionat per a Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya. Actualment és redactor en cap de la revista de circ Zirkòlika i té un bloc de circ a Vilaweb (http://blocs.mesvilaweb.cat/Marcel). Ha col·laborat a les revistes El Temps i Artez i és autor del llibre Animal de circ. Retrat de Tortell Poltrona (Dau, 2007). 


l  Joan Anton Benach

l  Teresa Bruna

Ha treballat al Diari Avui 34 anys, 15 dels quals a la secció Suplements, on es cuidava, entre d’altres seccions, d’aconsellar muntatges teatrals (tant de Barcelona com de Catalunya), així com de fer entrevistes, reportatges i prèvies de diverses arts escèniques. El 2004 i fins el 2010 s'incorpora a la secció Cultura i Espectacles com a redactora especialitzada en teatre, fent tota mena de reportatges i assistint a festivals, nacionals i internacionals com enviada especial. Des del 2010, col·labora amb la revista digital Teatralnet, elaborant tot tipus d'informacions. També es va formar durant dos anys a l'Escola de Teatre de l'Orfeó de Sants, dirigida per Ricard Salvat.


l  Núria Cañamares

Periodista. Actualment és responsable de Comunicació i Premsa a La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil i cap de continguts al portal d’espectacles per a tots els públics EscenaFamiliar.cat. Col·labora com a crítica d’arts escèniques a Anoiadiari.cat i La Veu de l’Anoia i com a redactora a la Revista Serra d’Or. Forma part de la Comissió assessora de teatre del Programa ‘Anem al teatre’ de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona. En l’àmbit cultural, prèviament ha estat responsable de Comunicació al Teatre de l’Aurora, cap de Cultura al Diari d’Igualada/Regió7 (Anoia) i col·laboradora a Ràdio Igualada.


l  Xavier Cester

Llicenciat en Història, Postgrau en Gestió i Polítiques Culturals i amb estudis musicals al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, exerceix des del 1991 la crítica i el periodisme musical en diversos mitjans de comunicació com la revista CD Compact, el suplement Babelia del diari El País o el diari Avui. Actualment és crític de música clàssica i òpera del diari ARA i col·labora regularment amb l'emissora Catalunya Música, Time Out Barcelona, Revista Musical Catalana, amb les publicacions i conferències dels Amics del Liceu i és el corresponsal a Barcelona de la revista anglesa Opera.


l  Dani Chicano

Periodista i crític teatral. Entra com a redactor al Punt Diari el 1988, on el 2004 inicia la seva relació a la secció de cultura, en què hi va romandre fins el setembre del 2012. Ha estat col·laborador de Ràdio Salt, Ràdio Grup/Onda Rambla , TV Girona, la revista d'arts escèniques Hamlet , i va ser presentador, diverses temporades, del programa televisiu sobre cinema Fanzivid (Imago Produccions).  Actualment és freelance i col·labora amb la revista Zirkólika, la Revista de Girona i Ràdio Girona Cadena Ser (L'Hora L). l  Núria Cornet
Periodista que ha treballat a mitjans com Mundo Diario, El Punt, TV3 i EFE Barcelona i Brusel·les. He col.laborat a d'altres mitjans d'aqui i d'allà com R4, La Libre Belgique i la canadenca CBC.
Des que vaig tornar de Brusel·les he escrit de cultura i espectacles a EFE, prop de 27 anys, i ara continuo fent-ho en català i en anglès als meu blocs. Parlo i escric català, castellà, anglès i francès i aquest fet m'ha ajudat sovint a il.lustrar les meves cròniques d'espectacles. Estic intessada també en el gènere documental i ja he estrenat un documental col.lectiu amb el nom de Primera Pers. Fem. Plural (Vimeo).
tinc blog propi

l  David Costa

l  Alba Cuenca
Comunicadora cultural. Graduada en comunicació audiovisual i postgraduada en gestió i producció d'espectacles i esdeveniments culturals. Fa més de quatre anys que escriu a diversos mitjans teatrals. A més de formar part de Recomana i coordinar el projecte #novaveu, és redactora a Masteatro i col·labora amb Teatre Barcelona. També ha treballat al departament de comunicació del festival Temporada Alta i a l'àrea d'arts escèniques del club de cultura TR3SC. 

l  Elisa Díez

Periodista i Social Media Strategist. Ha treballat durant 3 anys a RNE en magazines. En arts escèniques, ha col·laborat amb masteatro.com i actualment col·labora amb Teatral.net. En l'actualitat busca un nou projecte en el que aixoplugar-se. Des de fa vuit anys gestiona el bloc i les xarxes socials de Butaques i Somnis.


l  Sergi Dòria

Periodista. Doctor en Ciències de la Comunicació amb la tesi La voluntat cosmopolita (1999) és professor a la Universitat Internacional de Catalunya, Ramon Llull i Universitat de Barcelona. Director entre 1985 i 1991 de la Guía del Ocio, cronista cultural i crític literari a El País, El Periódico i l' Avui, en l'actualitat escriu al diari ABC i ha col.laborat a Revista de Libros, Revista de Occidente, Qué Leer i Turia. Autor d'un llibre-reportatge sobre la història dels barris de Barcelona -La Guineueta, (1995)- el 2004 va publicar Imatges 1930.Barcelonins i moderns, conjunt d'històries quotidianes a la ciutat després de l'Exposició Universal de 1929, a partir dels documents periodístics del setmanari Imatges. Coeditor ambSergio Vila-Sanjuán del llibre Passejades per la Barcelona literària (2005), ha estat a cura de l'edició per La Campana del llibre Boston-Barcelona, sobre la travessia de l'Atlàntic pel capità Enric Blanco el 1930 i de l’Obra Completa d’Ignasi Agustí (2008). Coordinador a Caixafòrum dels cicles Com ensvenen les notícies. Les entranyes del periodisme (2007) i de Les arts del diàleg (2008). El 2008 publica Guía de la Barcelona de Carlos Ruiz Zafón, un llibre traduït a set llengües. Acaba de publicar la biografia Ignacio Agustí. El árbol y la ceniza.


l  Imma Fernández

Redactora de EL PERIÓDICO de Catalunya des de 1995 (on ja hi col·laborava abans d'incorporar-s'hi), primer en el suplement DOMINICAL (especialment en temes de cultura i espectacles) i des de fa 8 anys en la secció de Cultura i Espectacles del mateix diari.


l  Teresa Ferré

Llicenciada en Periodisme i DEA en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Comença a escriure sobre teatre l’any 2000 fent entrevistes i reportatges per a la revista d’arts escèniques Artez. Entre el 2003 i el 2005  col·labora amb la revista teatral.net i a partir del 2006 fins al 2009 fa crítica teatral al diari El Punt. En televisió va treballar en el programa especialitzat en teatre La revista de l'espectacle (Canal 33) i en ràdio a Rere el teló (Onda Rambla). Ha treballat en diferents departaments de premsa de l’àmbit de les arts escèniques. Actualment, escriu a la secció de teatre de la revista Butxaca i al blog  http://notesescena.wordpress.com l  Santi Fondevila

Cap de secció d'Espectacles a La Vanguardia de 1982 a 2009. Crític a La Vanguardia (2000/2010). Columnista a La Vanguardia amb la secció La corbata. Colaborador de revistes com El Público (1986/1992). Codirector de la revista teatral Hamlet (2009/2011). Critic i columnista cultural del Diari Ara amb El traspunt. Critic de la revista Time Out Barcelona des de 2009.


l  Valèria Gaillard

Llicenciada en Filosofia i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Redactora cultural i crítica de dansa del diari El Punt/ Avui des del 2003.


l  Víctor Giralt

Llicenciat en Ciències de la Informació (UAB) i en Humanitats (UOC), Màster en Escriptura de guions per a cinema i TV (UAB). Del 1991 al 1994 treballa com a productor delegat a Fagot,  productora i distribuïdora d’espectacles (actualment, Elsinor). Del 1995 al 1997 s'integra temporalment a l’ICUB (el 95 encara IMBE), al servei de premsa pel festival Grec. Des de 1998 treballa com a ENG (reporter) als serveis informatius de BTV, on des de 2001 està especialitzat en temes de cultura i espectacles. Del 2006 al 2009 té, també a BTV, una secció al programa magazine Hola Barcelona, els dijous des  d'on recomana espectacles amb el suport d'imatges i entrevistant artistes.


l  Maite Guisado

De formació filòloga medievalista, és especialista en arts escèniques a TVE, on treballa fa gairebé 30 anys. Abans al programa La Mandrágora, Miradas2, Mi reino por un caballo i Continuarà, i ara a Atención Obras, fa difusió i reflexió sobre el teatre i la dansa tant d'aquí com de l'àmbit internacional.


l  Mireia Izard

Comunicadora entre micros i escenaris. Fa sis anys que parlo de cultura des de diferents emissores de ràdio. Actualment sóc guionista al Cabaret elèctric d'iCat i escric a la secció de teatre de la revista Butxaca.


l  Jordi Jané

Actor, escriptor i periodista. Publica crònica i crítica de circ des de 1976. Autor d’entrades per als àmbits de circ, il·lusionisme, titelles i music-hall de diverses enciclopèdies. Soci fundador de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya. Membre del Consell de Cultura de Barcelona des del 2010 i del Jurat dels Premis Nacionals de Cultura entre 2005 i 2008. Director de les programacions Arts de carrer (Caixafòrum, 2007 a 2009) i Diumenges de circ (Museu Picasso, 2008 a 2011). Comissari de les exposicions Circ contemporani català, l’art del risc (amb Joan Minguet, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, 2006) i Un segle de circ: Paulina Andreu Rivel Schumann (amb Raffaele De Ritis, Arts Santa Mònica, Barcelona; Circo Price, Madrid, 2011).


l  Vicent Llorca

Documentalista i periodista, especialitzat en les arts del circ. Coordinador i gestor del projecte Zirkòlika, des del 2004 i fins a l'actualitat. Editor i director de la revista Zirkòlika, del del 2004 fins a l'actualitat). Organitzador i coordinador dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya, des del 2010 i fins a l'actualitat. Organitzador de les Jornades en circ dirigides a professionals de la comunicació i la cultura (octubre 2010 i novembre 2011). Assessor de comissions especialitzades en la programació de circ.


l  César López Rosell

Va iniciar la seva carrera professional como a redactor en cap al desaparegut Diari de Lleida. A Barcelona ha treballat, sempre amb càrrecs de responsabilitat, a Catalunya Express i El Correo Catalán. Es va incorporar a El Periódico de Catalunya als anys 80, on entre d'altres llocs, va ser cap del Dominical, fins incorporar-se como a cap d'àrea a la secció de Cultura i Espectacles, on continua col·laborant. Molt vinculat al món de les arts escèniques des de fa anys combina el reportatge amb l'anàlisi i la crítica de teatre, òpera i música clàssica.

César López Rosell va morir el dijous 26 de juliol del 2018. En els cinc anys que va col·laborar amb Recomana va publicar 199 crítiques, a més de ser un dels membres històrics del jurat de teatre dels Premis de la Crítica.


l  Christian Machío

Periodista especialitzat en informació cultural. He estat redactor de la revista digital d’arts escèniques Teatralnet i cronista teatral a Ona Catalana, COMRàdio/La Xarxa i Rac1. Jurat de la Mostra de Teatre de Barcelona 2012 i membre de la comissió dels Premis Butaca.


l  Francesc Massip

Crític de teatre del diari Avui entre 1992 i 2012. Comentarista teatral a les revistes Drammaturgia (Itàlia), Estudis Escènics i Serra d'Or. Catedràtic d'Història i Crítica del Teatre de la Universitat Rovira i Virgili. Autor de múltiples estudis sobre les arts escèniques, entre d'altres, la primera Història del Teatre Català (2007) il·lustrada dels últims 40 anys.


l  Imma Merino

Des de l’any 1989 escriu sobre cinema i sobre temes culturals al diari El Punt/Avui, on també fa crítica d’òpera.  Col·labora en el suplement “Cultura(s)” de La Vanguardia i a la revista cultural “L’Avenç”. És professora d'Història del Cinema i d’Anàlisi dels mitjans de comunicació a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona.


l  Eduard Molner

És periodista i programador cultural. Escriu habitualment en el suplement Cultura/s de La Vanguardia, i ha col·laborat a les revistes Hamlet, Avenç, Barcelona Metròpolis o Serra d’Or, així com al diari Avui. Ha estat productor de dues edicions del Festival de Músiques Contemporànies i responsable de continguts al Departament de Comunicació del Teatre Lliure. Ha assessorat l’apartat de teatre del Festival Kosmopolis 2011 del CCCB i és professor ocasional a l’Institut del Teatre. Juntament amb Xavier Albertí ha comissariat l’exposició Paral·lel 1894-1939 al CCCB i també és autor amb Xavier Albertí del llibre "Carrer i escena. El paral·lel, 1892-1939".


l  Enid Negrete

Doctora en Arts Escèniques per la UAB. Ha participat en mes de 50 produccions professionals de teatre, òpera i dansa. Ha treballlat en el rescat dels arxius històrics dels dos teatres principals d’òpera de l’Estat: el Gran Teatre Liceu de Barcelona i el Teatro Real de Madrid. Actualment dissenya la primera línia d’investigació d’òpera a Mèxic pel CENIDIM-INBA. Ha col·laborat amb diverses publicacions especialitzades com Òpera Actual, la revista ADE, Opus Música de Madrid i ONDA de Mèxic.


l  Joaquim Noguero

És professor de Periodisme cultural a la facultat Blanquerna de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull des de 1999 i crític de dansa a La Vanguardia. Crític teatral i de dansa al diari Avui entre el 1995 i el 2002 i de teatre al Regió7 (1991-1997), ha escrit de teatre a revistes especialitzades i fet de professor a l'Institut del Teatre.


l  Ramon Oliver

Crític i redactor dels articles i la cartellera de la secció de teatre de la revista “Què Fem?” , suplement d’oci de “La Vanguardia”, des de l’any 1997 fins l’actualitat. Redactor dels reportatges de portada i entrevistes dedicats al món escènic que es publiquen a la revista. Responsable des de l’any 2005 de la secció de crítica teatral “Teló Esquinçat” que es publica a la revista digital “Teatralnet”. Col.laborador  habitual als programes informatius que publica el Gran Teatre del Liceu, com autor d’articles monogràfics dedicats a òperes incloses a la programació del teatre. Coautor del llibre divulgatiu “Liceu Òpera Barcelona” publicat per Ara llibres (2009). Crític i redactor dels articles i entrevistes de la secció de teatre de la revista d’oci  “BarSALona” des de l’any 1994 fins la seva desaparició l’any 1998. 


l  Montse Otzet

Edita i codirigeix  la revista Dansa-79 (1979-1986). Crítica de dansa del Diari de Barcelona (1988-1989) i de El Periódico de Catalunya (1980-2009). Publica a revistes com Ritmo, El Público, Escena, Revista Musical Catalana, entre d’altres. Escriu sobre companyies de dansa i repertori coreogràfic  per  programes de festivals com, Madrid en Danza, Festival Regio Emilia, Biennale de la Danse de Lyon i pel Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Guionista del programa de TV3 Dansa a Catalunya (1996). Ha estat membre del Consejo de la Música y Danza del Ministeri de Cultura i membre de jurat  de Certamen Coreográfico de Madrid, Concurso Video Danza i  Premis Ciutat Barcelona. Des de fa anys treballa en l’apartat de gestió i comunicació de companyies de dansa.


l  Aída Pallarès
Periodista especialitzada en arts escèniques. Actualment coordina Time Out Girona i col·labora amb Teatre Barcelona, Recomana i Entreacte, entre d'altres. 

l  Xavi Pardo

Editor als informatius de  RAC1 i crític de teatre del programa "El Món" a RAC1. Coordinador de la secció de Teatre de la revista Butxaca.


l  Sílvia Pérez Aspiroz

l  Alx Phillips

Nascuda a Newcastle upon Tyne, Regne Unit i resident a Barcelona des de 2003, Alx ha treballat per Time Out (Regne Unit),Catalonia today, Barcelona Metropolitana, ​​Time Out (Cat) i RBA Revistes durant gairebé deu anys, que abasta l'art contemporani, les arts escèniques i cultura. Va llançar el seu propi blog www.lookingfordrama.com el 2012, on escriu, en anglès, sobre el teatre i la dansa internacional de la comunitat multicultural de Barcelona.


l  Marta Porter

Periodista i crítica de dansa. Ha treballat vint anys com a redactora a la secció de cultura del diari AVUI, especialitzant-se en temes de música clàssica i dansa. Crítica de dansa a diferents mitjans escrits: Diari AVUI, Revista Hamlet, Revista En Moviment. Reflexions en torn de la dansa editada pel Mercat de les Flors. Ha estat cronista a la web del Festival de Peralada. Ha estat directora de la revista 440 Clàssica del grup Enderrock. Actualment és periodista free-lance i col·labora habitualment al diari ARA i a les revistes Time Out, Revista Musical Catalana, Ópera Actual. 


l  Oriol Puig Taulé
És llicenciat en Història de l'Art per la Universitat Autònoma de Barcelona i actualment està redactant la seva tesi doctoral sobre el director Ricard Salvat. Ha treballat en diferents camps de la creació escènica, a Sabadell, Barcelona i Berlín, i des de fa deu anys escriu a diferents mitjans sobre teatre ("Assaig de Teatre", "Serra d'Or", "B2", "Barcelona Metròpolis"). Actualment és el coordinador de L'Apuntador, la secció d'Arts Escèniques del Núvol, el digital de cultura. 

l  Toni Puntí

Llicenciat en Periodisme per la UAB. L'any 1990 s'incorpora a TV3 on treballa a la secció del cultura dels Informatius especialitzant-se en arts escèniques i informació literària. Forma part com a conductor/redactor de l'equip que posa en marxa el canal de notícies 3/24 i, durant dues temporades, s'incorpora al programa "La nit al dia", que presenta i dirigeix Mònica Terribas. L'any 2007 dirigeix el projecte i el llançament de la revista TimeOut Barcelona. El 2008 es reincorpora a TV3 on posa en marxa el projecte d'Ànima, el magazine cultural del 33 que en l'actualitat presenta i dirigeix.


l  María José Ragué

Primer article sobre teatre: La Vanguardia any 1968. Crítica de teatre a la revista Jano Humanidades, 1979. Crítica d'espectacles de Barcelona als diaris de Madrid, Diario 16, El Independiente y El Mundo. Crítica de teatre de El Mundo Catalunya, des de la seva fundació fins gener 2012. Actualment: un article sobre teatre, mensual a la revista Artez i un article sobre teatre, setmanal a El Mundo Catalunya.


l  Núria Sàbat

Diplomada en Educació Primària, llicenciada en Filologia Catalana i postgrau en Teoria i Crítica Teatral. Ha exercit la crítica teatral a El periódico de Catalunya. Col·labora regularment en diverses publicacions: Descobrir Catalunya, Gavarres i Revista de Girona. També ha participat en el bloc Apunts de Temporada del Festival Temporada Alta 2012, 2013, 2014 i 2015.


l  Marc Sabater

Periodista sabadellenc especialitzat en temes culturals i, més concretament, en el camp de les arts escèniques, amb vint anys d’experiència a les espatlles i un postgrau de Teoria, Història i Crítica del Teatre per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat com a crític al Diari de Sabadell i a Ràdio Sabadell, entre d’altres. Va ser crític de llibres de teatre al suplement Cultura del diari Avui. Membre del jurat de la Nit de la Cultura de Sabadell en la categoria d’arts escèniques i comissari de diverses exposicions teatrals en aquesta ciutat. Autor del blog de crítica teatral Amb Nom i Cognoms (http://marcsabater.blogspot.com.es/). 

Twitter: @marcsabater


l  Mariona Sanfeliu

Llicenciada en Filosofia, documentalista de professió i blocaire per afició, escriu sobre arts escèniques des de l’any 2010 al seu blog Inventariant, i col·labora des del 2012 en mitjans culturals com Núvolel digital de cultura, o Barcelona Metròpolis, i gestiona les webs i les xarxes socials d’associacions en les que participa. Apassionada de la cultura, la literatura, i especialment el teatre, col·lecciona des dels setze anys les entrades i fulletons de les obres que ha vist, documentació gairebé fetitxista de la seva passió.

Blog personal


l  Elisabet Santpere

l  José Carlos Sorribes

Després de dues dècades dins de la redacció d'El Periódico de Catalunya, fa set anys va accedir als suplements culturals Divendres i Exit. Actualment, està integrat a a la secció d'Icult del mateix diari on informa de teatre i també fa crònica teatral.


l  Andreu Sotorra

Treballa en ràdio i premsa escrita, en l`àrea de cultura i espectacles, des del 1968. És fundador i redactor de la revista digital Clip de Teatre, especialitzada en la crítica teatral, des del 2001. Ha estat redactor del diari Avui, en l'àrea de teatre (del 1990 al 1996) i ha estat col·laborador de diversos suplements del diari Avui (del 1996 al 2012). Ha estat crític de teatre familiar, de Time Out Barcelona, del 2008 al 2012. Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació com El Temps, diari Ara o Catalunya Ràdio. És crític teatral de Ràdio Estel, des del 1996.

Web personal

Revista digital «Clip de Teatre»


l  Carme Tierz

Col·laboradora a l’ICUB i directora de la revista trimestral Entreacte. Ha estat també directora de les revistes TeatreBCN (2000-2010), TeatroMADRID (2000-2009) i Hamlet, Revista de les Arts Escèniques (2012), redactora especialitzada en teatre i columnista d'El Periódico de Catalunya (2006-2009). Crítica teatral de Guía del Ocio BCN (2007-2009) i Time Out Barcelona (2009-2010) i col·laboradora a revistes com Assaig de Teatre de l'AIET (2005-2009). 


l  Carmen del  Val

Codirectora de la revista especialitzada Dansa-79 (1979-1986). El 1988 comença crítica de dansa a El País on continua en l'actualitat. Al 1998 escriu la biografia de  Nacho Duato,  sota el títol Por Vos Muero.  Ha estat  diverses vegades Presidenta del Jurat dels Premis  de Dansa Ciutat de Barcelona. Ha col·laborat amb articles de dansa  a la 5 Biennale de Dansa de Lyon  (1992) i en les trobades  internacionals de Escuela Bolera celebrades  a Madrid el novembre de 1992. Ha participat en el cicle Converses de Primavera,  organitzades per SGAE, amb Cesc Gelabert. Al 1994 participa en la Mesa de la Crítica, dins del Festival Internacional de Danza de Valladolid.


l  Josep Maria Viaplana
El 1985 crea l'empresa de teatre per a escolars Eina d'Escola, sent durant uns anys actor-titellaire, autor i director de Titelles La Baldufa. Posteriorment crea les companyies teatrals Castigats sense pati i Open Theatre. Fins al 1995, alterna les feines d'actor, director, autor i creador de les bandes sonores. Fins al 2011, passa a exercir les tasques de direcció de producció. Des del 1997 fins al 1999 és productor executiu de l'Orquestra Plateria, quan van crear-se el disc 'Cobertura Total' i l'espectacle del mateix nom.
Des del 2011, és creador i director del portal 'Jove Espectacle', especialitzat en espectacles per a infants i joves a Catalunya, publicant crítiques d'espectacles, tant familars com escolars, i realitzant cròniques (moltes d'elles a 'quatre mans' amb Ferran Baile) de diverses fires del sector, com ara FETEN a Gijón i la Mostra d'Igualada.


l  Pep Vila
Periodista de Catalunya Ràdio des de fa 20 anys, on s'ha especialitzat en cultura i esports. Des de fa 5 anys elabora tota la informació d'arts escèniques des de la redacció de cultura de Catalunya Ràdio i actualment cobreix la majoria d'estrenes teatrals a Barcelona. Col.labora també en diversos espais de la casa parlant de teatre. Realitza i presenta el xip quinzenal "l'Apuntador", que s'emet quinzenalment a Catalunya Informació.