20 anys no són ná

informació obraIntèrprets:
Joan Vázquez
Direcció Musical:
Gerard Alonso
Direcció:
Roger Julià
Sinopsi:

L'espectacle "20 ANYS NO SÓN NA’" és una commemoració de la carrera artística de l'actor i cantant Joan Vázquez i, al mateix temps, un cert ajust de comptes en to d'humor -a vegades dolç, d’altres àcid- aprofitant la perspectiva del temps i l'experiència dels anys viscuts.

Amb la música i la ironia com a vehicles, Joan Vázquez recupera fragments dels seus personatges en musicals com "Hair", "Merrily We Roll Along", "Mamma Mia!", "My Fair Lady", "Rent", "Paquito Forever" , "Coplas per Ocaña" i "Ciutat de Gespa", i també algunes peces icòniques del seu admirat Stephen Sondheim.

Durant quatre úniques funcions en format íntim, Joan Vázquez va desgranant records dels seus càstings inicials, les seves interpretacions i les anècdotes viscudes, acompanyat de músics en directe i alguns cameos especials de companys de professió. Serà el cas d'Àngels Gonyalons, Beth Rodergas, Jordi Coll, Marta Ribera, Mariona Castillo, Chipper, Sylvia Parejo, Victor Alvaro,  Bealia Guerra, Manoli Nieto, Patrícia Paisal i Ruben Yuste, que participaran a les diferents funcions de "20 ANYS NO SÓN NA’".

 

CONVIDATS

DIA 4

Mariona Castillo

Marta Ribera

 

DIA 11

Angels Gonyalons

Chipper

Manoli Nieto

 

DIA 18

Beth Rodergas

Jordi Coll

Sylvia Parejo

 

DIA 25

Patricia Paisal

Victor Alvaro

Ruben Yuste 

Crítica: 20 anys no són ná

08/11/2019

Una sensibilitat canalla immensa

per Jordi Bordes

No és gens fàcil sobreviure dues dècades, com a autònom, de cantant. Joan Vázquez celebra questa efemèride (encara amb la il·lusió del primer dia). Amb la complicitat de companys de l'escena, ha muntat una sèrie de quatre concerts al Club del Barts. És un moment molt cabareter en què s'atreveix a calcular l'edat de la Gonyalons (que dues dècades enrere ja la va captivava amb el mític Germans de sang); fer sorna grotesca d'El pare de la núvia de Joan Pera (tot i venerar la seva professionalitat); i, sobretot, de riure's de sí mateix: Probablement, el moment top de la nit va ser atrevir-se a interpretar una cançó del Mamma mia! amb Mariona Castillo. Però no fent el seu paper original d'enamorats(que també!), sino transvestint-se en les tres dones adultes que, en la joventut, havien estat les queens de la disco. Súper Trouper, vaja! La tercera d'el trio de Mamma mia és la jove Laura González, l'estudiant que apunta maneres en el show, que l'acompanya en bona part de 20 anys no són ná i que suposa una petita sorpresa.- Vázquez dóna l'alternativa a Laura González, que pot ensenyar com se sap acoblar a diferents caràcters.

Vázquez ha treballat en mil campanyes. Des del Mamma mia! a la versió cabaret de Flor de nit. Però sobretot s'ha fet un lloc a partir dels recitals a partir de Sondheim, Something is coming, (va actuar a Londres i, fins i tot a Nova York) i els que ha creat amb Víctor Álvaro: Paquito forever i Ciutat de gespa.

Tornem a la festa dels dilluns al Barts. Vázquez fa una picada d'ullet a les diferents peripècies de la seva trajectòria artística i personal: ell preferia enamorar Danny no pas interpretar-lo a Grease. Se sent orgullós d'haver participat en produccions icòniques per a les seves generacions: Rent i Hair. Vázquez connecta i escandalitza divertidament l'audiència, alternant la banda més tendra amb la cançó més poca-solta. Els seus petits ulls de guineu que sempre sobreviu es claven a l'espectador i li transmeten un rampell per les espatlles. És un actoràs que segueix movent-se pels off.

Els amants dels musicals disfrutaran de la frescor en què explica i contextualitza aquests vint anys de musicals a Barcelona. Ell segueix enamorat de la seva professió bojament. I insinua que se seguirà veient pels escenaris ben d'hora. De fet, al Maldà, hi té una programació prevista d'aquí molt pocs mesos. El món del musical de Barcelona pot felicitar-se per la constància de Joan Vázquez. I que sigui per molts anys!