9to5

informació obraDirecció:
Xavi Morató, Sergi Belbel
Direcció Musical:
Joel Riu
Escenografia:
Sara Espinosa, Sergi Cerdan
Il·luminació:
Sara Espinosa, Sergi Cerdan
Vestuari:
Sara Espinosa, Sergi Cerdan
Coreografia:
Aina Torné
Intèrprets:
Marta Borràs, Aida Llop, Mireia Lorente-Picó, Anna Marquès, Joan Sáez
Músics:
Joel Riu
Autoria:
J.B. Priestley
Sinopsi:

La trama se situa als anys 80. Les tres protagonistes, la Violet, la Judy i la Doralee, estan fartes del tracte que reben per part del seu cap, el Sr. Hart, a l’oficina on treballen. Després d’un moment de pausa de la feina, col·locades per haver fumat marihuana, una petita confusió farà que tot es descontroli i que tot canvïi.

9 to 5 és un musical còmic i fresc, amb escenes quotidianes portades a l’extrem. La humanitat dels personatges fa que hi vegem reflectides moltes de les nostres actituds i els considerem propers. A més, l’obra posa l’accent en el paper de la dona i la igualtat de gènere en el món laboral, un tema totalment candent en l’actualitat.

El musical va ser escrit per la Dolly Parton i la Patricia Resnick i va estrenar-se a Broadway el 2009, adaptant la pel·lícula del 1980 amb el mateix nom (en castellà Cómo eliminar a su jefe). Va estrenar-se al Marquis Theatre el 7 d’abril de 2009 i va estar en cartell durant mig any. Durant el seu pas entre L.A. i Nova York, va rebre 15 nominacions als Drama Desk Award i 4 nominacions als premis Tony: incloent, Millor Composició Original (Dolly Parton), Millor Actriu Protagonista (Allison Janney), Millor Actor de Repartiment (Marc Kudisch) i Millor Coreografia (Andy Blankenbuehler). En acabar a Broadway, l’espectacle va fer un tour pels Estats Units, el Regne Unit i s’ha fet a diversos països.


Crítica: 9to5

03/07/2019

Nous talents en formació

per Ferran Baile

Tres secretaries, un cap inútil i assetjador. Un “ja ni ha prou” i una el.laborada venjança per donar-li una lliçó de per vida al indesitjable cap, que a més, com sol passar està “feliçment” casat. Un espectacle fresc, divertit, portat amb ritme i servit per quatre actrius-cantants-ballarines ben joves, encara professionalment incipients i amb indiscutible talent

Les joves actrius-cantants-ballarines Marta Borrás, Aida Llop i Mireia Lorente Picó, són les tres secretaries, a les que s´uneix una altre damnificada, Anna Marqués. L´impresentable cap també esta interpretat per un jove actor, Joan Sáez.  Pràcticament tots ells sorgits de l´Institut del Teatre, promoció del 2017 i que han crescut junts artísticament. Marta Borrás amb Aida Llop va crear la companyia Epidèmia Teatre quan estaven a segon de carrera, arrel d´un treball d´escola El testament de Pantaleone. Varen continuar alternant els treballs amb els cursos tercer i quart i el 2017, varen participar en un destacat muntatge Como dizia o poeta, del dramaturg i director Jordi Vila (maig del 2016). El 2017, estrenen Urinetown, el musical al Teatre Ovidi Montllor, sota la direcció de Joan Maria Segura. A continuació estrenen 9 to 5 el Musical (Teatre Gaudí, febrero del 2018). Al mateix teatre estrenen el 26 de juny dels 2018, Bed and Breakfast, escrit i dirigit per Laia Fort inspirant-se en cançons dels Amics de les Arts. Desprès de diversos treballs, Marta Borrás a Sugar, ningú és perfecte i Paràsits, el Musical i una estància a Nova York per pefeccionar-se i d´Aida Llop, participant en diversos curtmetratges i una estància a Londres (cal afegir que va formar part del grup musical Macedònia del 2013 al 2017), han tornat a reagrupar-se per aquest reestrena al Círcol Maldà, en aquest cas sota la direcció de Xavi Morató i seguint amb l´acompanyament del director musical Joel Riu. L´actriu Mireia Lorente Picó és qui ha fet l´adaptació al català.

Un refrescant espectacle, molt adient pels calorosos vespres d´estiu (i també en qualsevol època de l´any). Si d´acàs un petit matis, el Círcol Maldà és un lloc reduït i íntim, on cal matisar el to de veu per que no quedi massa cridaner.

Del Cinema al teatre.

La cantant Dolly Parton conjuntament amb la dramaturga Patricia Resnick, va adaptar al teatre la pel.lícula del mateix títol, de la que Resnick era co-guionista i que aquí es va traduir per Como eliminar a tu jefe. El van convertir en un musical. Dolly Parton va fer la música i el va protagonitzar estrenant-se al Marquis Theatre de New York el 7 d´abril del 2009 i desprès fent una amplia gira per Estats Units i aconseguint molts premis (Tony inclòs). La pel.lícula, que es del 1980, també la protagonitzava junt a Jane Fonda i Lily Tomlin 

www.facebook.com/epidemiateatre