A casa (Kabul)

informació obraIntèrprets:
Vicky Peña
Traducció:
Vicky Peña
Autoria:
Tony Kushner
Direcció:
Mario Gas
Escenografia:
Antonio Belart
Vestuari:
Antonio Belart
Il·luminació:
Mario Gas
So:
Jose Antonio Gutiérrez, banda sonora
Producció:
Bitò Produccions
Sinopsi:

Asseguda a la seva confortable casa de Londres, llegint una guia turística de Kabul, una dona ens convida a emprendre un viatge que ella mateixa ha començat ja fa un temps. A reflexionar sobre els corrents i les derives que ens han transportat i que encara ens porten. A tots nosaltres. A cada u de nosaltres al llarg de la Història. O fa quinze anys. O ahir al vespre.
A ser testimonis d'un naufragi personal i col·lectiu. Amb humor. Amb rigor.

Homebody /Kabul va ser escrita abans del 11-S. I va ser estrenada poc després als Estats Units, amb gran polèmica. Està formada per dues parts: un monòleg a la primera i un seguit d'escenes que tenen lloc a l'Afganistan a la segona part, excepte la darrera escena, que l'autor anomena Periple: el retorn d'un viatge al mateix punt d'on s´ha sortit. 
La persona que torna a casa pot ser que ja no sigui la mateixa. Aquí veurem allò que passa A Casa

El 2007, Mario Gas va estrenar el muntatge de la peça completa al Teatro Español de Madrid. Per aquell espectacle,  Vicky Peña,Creu de Sant Jordi 2014,  va rebre el Premi Max 2008 a la Millor Actriu i el Premio Mayte 2009.

Crítica: A casa (Kabul)

25/06/2019

La guerra infinita

per Manuel Pérez i Muñoz
Sempre es torna als grans textos amb expectació. En teatre, a més del risc de la caducitat estètica, la paraula s’ha de mantenir combativa, punxant al present. La petita sala La Gleva de Gràcia ha recuperat juntament amb el director de la peça, Mario Gas, la primera part de 'Homebody/Kabul', el monòleg 'A casa' que amb tota mena de premis encara va fer més coneguda la seva intèrpret, Vicky Peña.