Anton i Polina

informació obraAutoria:
La Fem Fatal, Fernando Pose
Intèrprets:
Toni Gutiérrez, Asvin López
Vestuari:
Erica Wade, Eva Szwarcer
Composició musical:
Yuri Sakalov, Anton Dirnberge. La Cafetera Roja
Companyia:
Cia. Malabarte
Sinopsi:

Anton i Polina, dos personatges que habiten un món efímer, volàtil. Dues criatures que coneixen l’existència de l’altre, i com a la vida, a vegades dissimulen no adonar­se’n, fins i tot poden incomodar­se per la presència de l’altre, que entenen com imprescindible… Gaudeixen de la companyia, pateixen la por a la soledat. Es busquen, es cuiden, omplen buits d’infinites possibilitats, gaudeixen del joc, sense cap afany de posseir. Es necessiten, ens necessitem; i com en tota relació, obtenen els beneficis de l’existència en comú.

Aquesta peça vol ser una perspectiva inèdita sobre la intensitat de les relacions a la vida. Una metàfora portada al circ sobre la simbiosi que s’estableix entre les persones. Una creació on el trapezi doble llueix pel seu elevat nivell tècnic i acrobàtic. Innovació i frescor sobre l’element, barrejat amb un toc que transita entre l’humor absurd, la innocència i el fet de ser canalla!

Crítica: Anton i Polina

09/10/2017

'Anton i Polina' una excel·ent i molt novedosa peça de trapezi doble

per Marcel Barrera

Els processos de creació en el circ contemporani són llargs i els resultats es fan esperar. Les idees s’han d’abocar i cal que madurin i vagin fermentant. Formada l’any 2014, la parella La Fem Fatal (Asvin López i Toni Gutiérrez) va caminar des del primer moment per la  bona direcció. Amb el temps han aconseguit modular una excel·lent peça de trapezi doble, titulada Anton i Polina (2016), que sap encaixar amb molt d’encert una bona base tècnica amb la creació de dos personatges estranys i estrambòtics.

Asvin López (àgil) és una petita criatura que va ensumant l’entorn i tot el que es troba, mentre que Toni Guitérrez (portor) és un noi esprimatxat que camina amb l’esquena corbada. Cap d'ells camina dret. Ens parlen a través d’un llenguatge molt cuidat (circ i moviment), de la intensitat de la vida i de la simbiosi de dos cossos, i ens ofereixen una creació madura i molt solvent, una nova mirada al trapezi doble. Els 15 minuts que dura aquesta peça són francament bons i representen un dels millors treballs actuals del circ fet a Catalunya.

El número Anton i Polina es va poder veure en el marc de Circ al Castell de les festes de la Mercè 2017 (més informació AQUI i AQUI).