BR2

informació obraIntèrprets:
Berta i Clara Pons, Pol i Lluc Fruitós, Marc Carrizo
Interpretació musical:
Kapi, Jean Philippe Barrios
Il·luminació:
Gonzalo Colosía
Vestuari:
Pierart
Producció:
Brodas Bros
Escenografia:
Dynatech
Companyia:
Companyia de teatre Anna Roca
Autoria:
Jesús Arbúes
Sinopsi:

‘BR2’ és un espectacle itinerant i lluminós. Any 2222. La llum del sol ja no arriba al planeta terra a causa del canvi climàtic... Ens hem quedat totalment a les fosques! Els robots BR2 són els encarregats de divertir la humanitat i nodrir-la amb la seva llum creada a partir de rajos solars; una llum màgica que provoca rialles, salut i felicitat!! Així que, si els veieu aneu cap a ells! i sobretot...gaudiu de l'espectacle! Els BR2 (dos nois i dues noies), demostraran que els robots també saben ballar...

Crítica: BR2

19/04/2015

Tecnologia al servei del "hip hop", coreografia carregada de "popping" i làsers

per Jordi Bordes

Brodas s’atreveix a bastir tot un muntatge vestint el seu artilugi de robots. Evidentment, l’element dóna molt més recursos lumínics que aquell robot escombriarie de “Concierto Concepto”. Donen un pas més que els vestits de Tricicle de “Bits”. De fet, amb la llum troben punts de comicitat però sobretot d'espectacularitat. Sembla que les combinacions del seu programari sigui inacabable. No es palpen repeticions de combinacions, tot i que sí que és perillosa tanta presència dels robots que llasten un pèl el ritme i la dramatúrgia de la peça. A part dels germans Fruitós i de les germanes Pons també intervé un b boy que fa parella amb un robot de joguina. 

Els robots vénen a La Terra a ajudar els homes però es troben en una cadena de lluites. Fins que el “hip hop” atempera les feres i les fa ballar juntes. El públic va acabar dempeus. Pol Fruitós és una garantia de connexió amb el públic, encara que estiguin vestits de soldat de l'Imperi de Star Wars…(que hi tenen una retirada). Realment, Brodas busca l'explosió urbana més festiva a diferència , per exemple, del "hip hop" de Kulbik una investigació molt més introspectiva. Els colors del "hip hop" són més amplis del que aparentment sembla i, ara, cal lligar una dramatúrgia per poder conciliar bé trama amb tècnica acrobàtica i domini del moviment del cos.


Trivial