Canten Marta Pessarrodona

informació obraMúsics:
Carlos Bonet i Xavier Joaquin
Intèrprets:
Mingo Ràfols (lectura)
Autor:
Carme Riera
Sinopsi:

Aquest recital aprofundeix en l'obra de Marta Pessarrodona, una de les grans plomes de les lletres catalanes contemporànies. Sobretot vol donar-la a conèixer a tots aqueslls que no han tingut encara el plaer de llegir-la. 

QuiEts és un grup de músca pop folk que musica la selecció de de poenes i la història que narra aquest espectacle. Miss Plumtree recita, conta i diu Pessarodona.

Crítica: Canten Marta Pessarrodona

05/06/2017

Quiets i Miss Plumtree donen veu i música a Marta Pessarrodona

per Maite Guisado

Una afortunada coincidència va fer que fa un parell d'anys es trobessin al festival La catarsi de les nits del Born els músics del grup folk-pop Quiets, Carlos Bonet i Xavier Joaquin, amb Miss Plumtree, és a dir la Mercè Prunera, apassionada de l'obra poètica de Marta Pessarrodona. Ella els va contagiar l'entusiasme i d'aquí va sorgir un espectacle conjunt: Quiets i Miss Plumtree canten Marta Pessarrodona.

Prunera explica que "és un espectacle diferent, no és un espectacle de poesia, ni de música, no és un poema musicat, ni poesia acompanyada, és un diàleg entre aquestes disciplines per conformar una història". 

Els textos de la poetessa terrassenca queden fusionats amb les cançons de Quiets, amb temes propis seus, però tal com aclareix Xavier Joaquin "la protagonista de l'espectacle és la Pessarrodona en tot moment, la nostra música l'hem adaptada perquè encaixi perfectament amb els textos, a la manera d'una banda sonora. El nostre objectiu és que sigui molt interessant per al públic, que la gent, tant si abans la coneixia com si no, surti de l'espectacle havent passat una bona estona".

El resultat és un espectacle deliciós que ens obre les portes a un món poètic molt interessant. "La idea és divulgar la Pessarrodona", explica Mercè Prunera, "una escriptora molt potent però no prou coneguda. Per això jo volia fer alguna cosa que atrapés el públic i li despertés la curiositat per la seva obra."

Vam veure aquest espectacle a Litterarum 2017, la Fira d'espectacles literaris de Móra d'Ebre.