Cicle Peter Brook a la Filmoteca

informació obraSinopsi:

Marat/ Sade

Uns aristòcrates estan a punt de visitar l’hospital mental de Charenton, i un grup d’interns, dirigits pel marquès de Sade, preparen una funció teatral. L’obra que posen en escena recrea l’assassinat de Jean-Paul Marat a mans de Charlotte Corday, un tema que dona peu a una reflexió sobre la relació entre la política, el sexe i la violència.

dijous 1/7 - 20:00 H; dijous 8/7 - 17:00 H


Lord of the flies

Durant la Segona Guerra Mundial, un avió cau en una illa deserta. Els adults que hi viatjaven moren a conseqüència de l’accident, i la resta de passatgers, un grup de nens i nenes britànics d’entre 6 i 12 anys, hauran de sobreviure tots sols. S’hauran d’enfrontar a la natura, però també a ells mateixos, en un context en què, com els adults, les normes i els límits han desaparegut completament. La pel·lícula, amb un títol que al·ludeix a la deïtat filistea Belzebú, conegut com el “Senyor de les Mosques”, va ser nominada a la Palma d’Or del Festival de Cannes l’any 1963.

divendres 2/7 - 20:00 H; dimecres 7/7 - 16:30 H


The Mahabharata

Els pàndaves i els kauraves són dues castes rivals separades per la gelosia i els odis ancestrals. Els kaurava temen que un pàndava succeeixi en el tron el rei de Hastinapura. Quan Krishna, la divinitat, vaticini que un pàndava regnarà efectivament, tots dos bàndols començaran a preparar la guerra. Versió cinematogràfica (i reduïda) del muntatge teatral basat en textos sagrats de l’Índia que va convertir Peter Brook en un mite de l’escena i que es va veure al Mercat de les Flors l’any 1985.

dissabte 3/7 - 16:30 H


Moderato Cantabile

L’Anne, una mestressa de casa, coincideix un dia en un bar amb una parella i, mentre és al local, presencia l’assassinat de la noia per part del seu company. Està fascinada pel que acaba de veure, un instint morbós que comparteix amb en Chauvin, un treballador que coneix de manera casual. Tots dos discutiran sobre el que ha passat i especularan sobre les possibles causes del crim. I, parlant, parlant, l’Anne s’anirà sentint cada cop més atreta per en Chauvin.

diumenge 4/7 - 19:30 H; dimarts 6/7 - 16:30 H

Encara no hi ha crítiques publicades