'Conversatorios' amb Xile

informació obraSinopsi:

Amb la complicitat del festival Santiago a Mil, dos directors que havien de presentar muntatges al Grec 2020 ofereixen una mostra del seu treball en una proposta que es complementa amb xerrades i trobades amb pensadors xilens.

Santiago a Mil és un festival de teatre que s’organitza cada any a Santiago de Xile i que aplega alguns dels noms més interessants de l’escena llatinoamericana i mundial del nostre temps. Aquí han presentat les seves obres més noves Guillermo Calderón i Manuela Infante, dos creadors escènics que, de la mà del festival, havien d’haver representat els muntatges Dragón i Estado vegetal, respectivament, al Grec d’enguany.

Finalment, aquests dos dramaturgs i directors presentaran una mostra en línia de les seves creacions. D’entrada, Manuela Infante editarà i mesclarà una peça sonora que es basa en el muntatge Estado vegetal, una proposta al voltant del diàleg imposible entre els éssers humans i el món vegetal. 

Per la seva banda, Guillermo Calderón havia de presentar al festival Dragón, una història sobre un grup d’artistes que es troben per crear l’obra que els ha de consagrar. La trama dona peu a una reflexió sobre l’oportunisme i la violència escrita per un dramaturg i director xilè amb una llarga trajectòria internacional. Al Grec, veurem una càpsula audiovisual feta expressament per al festival, que adopta el format d’una mena de microdocumental que tracta sobre Dragón, creuant les referències a l’espectacle amb el context polític del Xile actual i les conseqüències de la pandèmia.

La trobada es complementa amb un seguit de xerrades, el que a l’Amèrica Llatina s’anomenen “conversatorios”, que ens mostren les reflexions de filòsofs i pensadors xilens. A més, hi trobarem altres continguts procedents del web Teatroamil.tv.

Els podreu veure a teatroamil.tv


Encara no hi ha crítiques publicades