Creació i museus 2020

informació obraSinopsi:

Artistes i creadors de disciplines diverses i relacionats amb algunes de les fàbriques de creació de la ciutat entren en contacte amb els museus i institucions culturals de Barcelona i interactuen amb les seves instal·lacions i els seus fons en un seguit de muntatges de teatre, dansa, circ o música.

10 d’octubre a les 12 h i a les 18 h
Museu Frederic Marès (pl. Sant Iu, 5)
Tour, de Carla Fareny

A partir de les col·leccions del Museu Frederic Marès, es cerca un diàleg entre les declinacions dels diversos objectes de col·leccionista i les declinacions del treball del torner (gerra cuita acabada-gerra de fang cru humida-gerra de fang cru seca), conjuntament amb les declinacions possibles a dur a terme amb el cos suspès de la trapezista Carla Farreny.
Una proposta de La Central del Circ.

Del 15 al 31 d’octubre
Presentació el dia 15 d’octubre a les 18.30 h
Museu de la Música (c. Lepant, 150)
Hard persistence, d’Helena Vinent

Quan una persona rep una pròtesi deixa d'identificar-se com un organisme biològic, convertint-se en alguna cosa que, per a moltes, segueix atrapat entre línies de ciència-ficció: un cíber-organisme o cíborg. “Hard persistence” és un assaig-ficció de caràcter autobiogràfic que parteix de la relació de l'autora amb les pròtesis auditives, la música i el so des de la seva perspectiva com a persona sorda. 
Direcció: Helena Vinent | Ajudant de direcció: Desirée Quevedo | Muntatge: Helena Vinent | Subtítols: Helena Vinent | Fotografia i càmera: Agustín Ortiz Herrera | Disseny 3D i CGI: Desirée Quevedo | Creació d’avatars i pantalles: Helena Vinent | Veu: Helena Vinent | Música i so: Carles Esteban
Una proposta d’Hangar.org

Del 13 al 18 d’octubre (exposició permanent)
Presentació el dia 14 d’octubre a les 18.00 h
Museu Etnològic i de Cultures del Món (pg. Santa Madrona, 16)
Ciudades imposibles, d’Aristeo Mora

Un procés participatiu amb els veïns i veïnes del barri de la Sagrera ha originat un arxiu de projectes mitjançant els quals podrem visualitzar un seguit de... ciutats impossibles! Ara, les col·leccions del Museu de la Ciutat Impossible s’activen en una peça d’art viu digital interactiva dirigida pel director d’escena Aristeo Mora. Desenvolupat per la Compañía Opcional i el Globus Vermell.
Una proposta de la Nau Ivanow.

15 d’octubre a les 18.45 h
Castell de Montjuïc (ctra. de Montjuïc, 66)
Stone and Silk, de Paloma Muñoz

Cossos com esgarrapades, com ressons rebotant contra la pedra. Cossos que pertorben l’aire, que transmuten en brunzit. "Stone and Silk" tracta sobre l’espai, la seva materialitat, la seva olor, el seu so, la seva memòria. Una celebració del present, d’allò que és viu.
Direcció i coreografia: Paloma Muñoz | Intèrrprets: Tanit Cobas, Jacob Gomez, Rober Gomez, Lara Misó | Espai sonor: Guillem LLotje | Producció: Rita Stivala | Fotografia: Magui Pichinini
Una proposta del Graner, centre de creació.

16 i 17 d’octubre a les 20.45 h
El Born CCM (pl. Comercial, 12)
Un altre dia diví, de Ferran Utzet

En el nostre món sobreestimulat, una mirada o un moviment aïllat pot ser una subversió. A partir d’un treball sobre el cos, el so i la imatge, es construeix un relat sobre el que vol dir avui un cos, sobre el seu desig d’ésser, comunicar-se i el que la mirada dels altres, presencials o virtualitzats, li provoca.
Per poder seguir l’espectacle és indispensable assistir-hi amb smatphone amb bateria al màxim i auriculars.
Performers: Natalia Carminati, Lucía Lerendegui, Llapispanc | Direcció: Ferran Utzet | Curaduria: Enric Puig Punyet | Coordinació tècnica: Paula Miranda
Una proposta de La Escocesa.

17 d’octubre a les 19 h
El Born CCM (pl. Comercial, 12)
Taula Rodona – Conversa “Creació i Museus”

Taula rodona amb la participació d’artistes i professionals dels museus i fàbriques protagonistes de les creacions de la present edició.
La taula serà moderada per la Júlia Bertran, periodista cultural i comptarà amb la participació de Clara Sen (Museu de la Música), Àxel González (Castell de Montjuïc), Paula Vallejo (La Central del Circ), David Marín (Nau Ivanow), Ferran Utzet (creador de “Un altre dia diví”), Laia Estruch (creadora de “Cantar l’Aigua”).

17 i 18 d’octubre a les 11 h
MUHBA Casa de l'Aigua (c. Torrent de la Perera, s/n)
Cantar l’aigua, de Marc Vives i Laia Estruch

Un recorregut que indaga en l'experimentació espaial del so ens porta des de la part exterior de la Casa de l’Aigua cap a les cavitats subterranies de l'estació de bombatge, a través d'un cos de conductes i comportes, fins als dipòsits de cloració encarregats d'enviar l'aigua a la ciutat en el passat. Aquesta proposta barreja diverses tradicions musicals vinculades al camins que fa l'aigua de la terra al mar. 
Creació i direcció: Laia Estruch i Marc Vives | Interpretació: Laia Estruch, Marc Vives i Arnau Sala | Disseny sonor: Arnau Sala | Col·laboració instruments de vent: Xavi Lozano | Col·laboració entrenaments de cos: Matilde Amigo | Agraïments: Centre d'Art Social Comunitari Trinijove
Amb la col·laboració del Districte de Nou Barris i del Districte de Sant Andreu.
Una proposta de La Caldera.

Encara no hi ha crítiques publicades