Cúbit

informació obraDirecció:
Josep Maria Miró
Text:
Josep Maria Miró
Intèrprets:
Anna Azcona, Albert Prat, Alberto Díaz, Sergi Torrecilla
Il·luminació:
August Viladomat
Producció:
La Ruta 40
Vestuari:
Xesca Salvà
Escenografia:
Xesca Salvà
Estrena:
Temporada Alta 2016
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  


Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.

Si tens dificultats, clica aquí

Fins a quin punt és veraç un relat oficial? De quina manera i des de quin lloc construïm la memòria?
Són algunes de les preguntes que plantejarà Cúbit, el vuitè espectacle de La Ruta 40 després de La
Col·lecció
i la reeixida El llarg dinar de Nadal (Premi Butaca 2015). El text, escrit i dirigit per Josep
Maria Miró (El principi d’Arquímedes), explica la història de dos fills que tornen a casa per passar-hi
un parell de dies i es troben que la mare hi té instal·lat un noi de la seva edat. Un espectacle sobre la construcció i la destrucció de la memòria que no deixarà ningú indiferent.

Crítica: Cúbit

19/05/2017

Déu n'hi do la quantitat de plats bruts!

per Pep Vila

El que arrossega aquesta família és brutal. I el pitjor és que tot s'ho han quedat dins seu...fins que, òbviament, hi ha un fet que ho desencadena tot. I la bomba és considerable. Obra molt potent de Josep María Miró (ja ens té acostumats, entre altres coses, amb peces com "El principi d'Arquimedes"); i aquí particularment brillants els girs argumentals i accions paral.leles molt ben aconseguides (l'espectador pot veure què és el que passa dins i fora de la casa, al mateix temps). Mèrit del director...i mèrit també de "La Ruta 40" una companyia amb un talent inqüestionable ("El llarg dinar de Nadal", Premi Butaca 2015...). A mig camí entre tragèdia, culebrot i també l'obra inquietant (hi ha algún moment que pensem que passarà quelcom més del que realment arriba a passar), "Cúbit" és la història d'uns ossos trencats i no solament físics sinó familiars, i de plats bruts...encara que,. com diu la brillant Anna Azcona, "s'han trencat molts plats en aquests família, però cada día podem seguir parant taula".


L'enllaç a Youtube no està disponible.