Dékoncert

informació obraDirecció:
Ferran Utzet, Joan Arqué
Intèrprets:
Biel Rosselló, Antoine Dagallier
Autoria:
Salvador S. Sánchez
Sinopsi:

L’Hipòlit és el músic megalòman i el Gerard l’ajudant dotat de gran creativitat i qui ha de respondre a totes les demandes pel bon funcionament del concert. El Gerard crearà un seguit d’accidents que desviaran el curs del concert per portar al gran Hipòlit per camins desconeguts i inversemblants, que permetran al públic gaudir d’un duo més que sorprenent.

Concert de circ, on cada artista sobrepassa les seves fronteres creatives per endinsar-se en l’univers de l’altre. Un concert únic en el seu gènere, sorprenent, innovador, divertit i commovedor.


Crítica: Dékoncert

16/04/2018

Música acrobàtica

per Jordi Bordes

Concert amb moments punks i un espai multisonor. El joc de rebot de boles és molt atractiu però té la pega que acaba sent, sovint, reiteratiu. Segurament, l'excepció és Alone de Sebas, o el de Möbius, que precisament, després de veure's al Trapezi l'any passat torna al Mercat de les Flors aquesta setmana. A Dékoncert, no enganyen, convertiexen les boles com a element de percussió , fent-les repicar sobre fustes amplificades. El joc dels dos actros és molt simple, que no els ha interessat evolucionar. S'ho passen bé i ho tranemeten. Però no hi ha gaire més voluntat que aconseguir un so caracterítsic alternant les boles amb molts altres instruments (botelles penjades d'aigua, guitarra, baix, percussió...). El dispositiu escènic es revwela molt atractiu d'entrada però acaba convertint-se en un simple element per a fer tots els sons. I utilitzar la corda fluixa, puntualment.

No pretenen gaire més que fer aquest insòlit concert. Però, vist com es despleguen els aparells sonors i comprovat que no es transformen, que no hi ha metàfora, la peça decau una mica. És una peça atractiva i vistosa, això si.