Dibi Dubi Dubà

informació obraIntèrprets:
Maria Casellas, Maria Cirici, Esther Westermeyer / Mònica Garcia
Il·luminació:
Martí Torras, Guillem Rodríguez
Escenografia:
Martí Doy Bigorra
Composició musical:
Mònica Samit Cid
Producció:
Inspira Teatre, Mònica Garcia
Vestuari:
Goretti Sastreria
Companyia:
La Güasa Circo Teatro
Direcció:
Pepa Gil
Autoria:
Zipit Company
Estrena:
Mostra Igualada 2016, Mostra Igualada 2016
Sinopsi:

Tres autòmats d’ un parc d'atraccions són embalats i tancats en un magatzem perquè ja no tenen gràcia i no funcionen correctament. Sense opcions de poder tornar al parc on van fer les delícies de petits i grans, afronten la situació i recreen aquell món màgic i totes les seves atraccions en el lloc tan sòrdid i fosc on estan confinats. Un musical de creació a partir de grans peces musicals que van des de la música clàssica fins a la pop, cantat íntegrament a capella i amb molt d’humor.

Crítica: Dibi Dubi Dubà

13/04/2016

Una bona idea que barreja cant a cappela, gest i una trama divertida amb final sorprenent

per Jordi Bordes

Inspira Teatre presenta un nou muntatge de tres noies construint una història sense paraules però amb les tonades de les cançons populars. No son temes que la canalla conegui però sí que són prou rítmiques perquè les aprenguin ràpidament. I els pares refresquen la memòria. El problema és que les cançons són intereprades desvinculant-les de la seva òpera original i, d'aquesta manera, es desaprofita l'oportunitat de construir una història amb referents coneguts alhora que es forma l'oïda de la canalla en referents clàssics musicals, que ja coneixen els pares. 

La trama, senzilla peò efectiva, se situa en una mena de golfes o magatzem, ple d'escombres, fregones i caixes misterioses. Hi ha un efectiu treball de gest però falta trobar accions més novedoses que trenquin amb els clàssics caroussel, autodexocs o perruques a base de fregones. Sí que és lluït el final, un cop d'escena molt bonic que permet imaginar que aquests estranys protagonistes (que no és hora de desvetllar) arriben a un lloc somniat. Acabada d'estrenar, caldria revisar bastant els fonaments per poder extreure tot el suc d'aquest univers que saben mostrar amb quatre idies inicials ben trenades i no obviar que el ritme de gag ràpid és cabdal per a la sorpresa.