El mètode Grönholm

informació obraAutoria:
Jordi Galceran
Direcció:
Sergi Belbel
Intèrprets:
Enric Cambray, David Verdaguer, Mar Ulldemolins, Marc Rodríguez
Sinopsi:

L´any 2003 "el mètode Grönholm" es va estrenar per primer cop al Teatre Nacional de Catalunya i des d’aleshores ha traspassat totes les fronteres: ha esdevingut un èxit de públic tant a Catalunya, com a la resta de l’Estat com en l’àmbit internacional.

 Enric Cambray, Marc Rodríguez, Mar Ulldemolins i David Verdaguer són els quatre actors que aquest cop es posaran a la pell de quatre candidats a un lloc d’alt executiu a una multinacional, tots ells ben disposats a sotmetre’s a les rocambolesques proves del procés de selecció.

Aquesta situació dóna peu a una comèdia de riures assegurats, perquè no hi ha res més divertit que veure les nostres pròpies misèries, adonar-nos en aquest mirall màgic que és el teatre, de com l’ambició per aconseguir una mica més de prestigi, de consideració social i de diners ens fa actuar de la manera més ridícula. Sí, la gent riu molt a "El mètode Grönholm" però és un riure molt sa...., ens estem rient només de nosaltres mateixos.

Jordi Galceran amb "El mètode Grönholm" és l’autor català que ha aconseguit ser el més representat a Catalunya i al món amb una obra dramàtica de text.

En el teatre hi ha fracassos, aventures, èxits i fenòmens. "El mètode Grönholm" entra en aquesta última categoria", Sergi Belbel

Crítica: El mètode Grönholm

06/12/2020

Una aposta segura

per Pep Vila

Davant aquesta nova revisiò del que ja gairebé podríem considerar un clàssic, la incògnita era saber si funcionaría, i cóm respondria el públic.

Doncs sí funciona, al cent per cent. L'espectador que omplia (això sí de forma reduïda) el teatre va riure molt al començament i després una mica menys... per què no sé si recordareu que hi ha un gir... I és que molts ja l'havien vist, la recordaven agradablement, però molts no sabien què passava quan comença el procés de selecció dels quatre candidats a ocupar un alt càrrec en una empresa. Per tant, la tornen a veure i sí que els agrada. I els que no l'han vist, també hi vani també els agrada. Aposta segura.

A banda, amb el pas del temps, lògicament s'han introduït algunes novetats i això ho agraeix el text de Galcerán que corria el perill d'haver.se quedat un pèl passat de moda en aquesta nova revisiò.

Tot condimentat, doncs, per què a partir d'aquí passis una bona estona, que era del que es tractava. Finalment, ens queden els actors, que són els que acaben de posar la cirereta al pastís. Equil.librats DAvid Verdaguer, Mar Ulldemolins, Enric Cambray i magnífic Marc Rodríguez, que passa de ser un gran histriònic a esdevenir un cara de pal estil Buster Keaton. Tots van canviant de registre en un gran esforç interpretatiu i contribueixen a que "El mètode Gronholm", un cop més, sigui (ja ho era) i serà un gran èxit.