Els ocells ho fan, i les balenes i les puces, també

informació obra



Companyia:
Obskené
Direcció:
Judith Pujol
Sinopsi:

Sabies que les cuques de llum brillen per seduir? I que els dromedaris es tiren pets per lligar? I que les tortugues seran femella o mascle segons la temperatura del lloc on neixin? Ens hem trobat un grup d’amigues per explorar i descobrir la sexualitat dels animals. El tema no només ens ha fascinat sinó que també ens ha permès parlar de la nostra sexualitat, de les nostres maneres d’estimar i dels nostres desitjos. A ELS OCELLS HO FAN, I LES BALENES I LES PUCES TAMBÉ compartim aquests descobriments mentre projectem un món imaginari, sostenible, nou i diferent.

Inspirada en el llibre “La vida amorosa dels animals“ (editorial Takatuka) de la pedagoga Katharina von der Gatheni i la il·lustradora Anke Kuhl, l’espectacle ens mostra com, dins el món animal, en qüestió de relacions i criança existeixen tantes variacions com puguem imaginar. Mostrar aquest maremàgnum d’opcions d’una manera divertida i rigorosa és parlar sobre la multiplicitat d’identitats i de possibilitats, de la llibertat íntima en totes les seves variants que ens ajuda a entendre’ns i a relativitzar-nos com a una espècie més dins del món, ajudant-nos a comprendre, reconèixer i respectar la diversitat i la pluralitat del nostre entorn.


Aquest espectacle és accessible, inclou la llengua de signes.

Crítica: Els ocells ho fan, i les balenes i les puces, també

10/05/2021

Espontaneïtat a la sexualitat, el millor estimulant

per Jordi Bordes

La companyia Obskené debuta en el panorama del teatre familiar amb una peça divertida i necessària. Parlar de la sexualitat, més enllà de la reproducció per a garantir la supervivència de les espècies permet trencar els estigmes de la preadolescència. La clau és plantejar-ho tot des del joc en què les tres integrants del grup imaginen el seu paradís ideal.

L'espontaneïtat és la clau perquè la peça mantingui una frescor, mentre van aportant informació extreta de La vida amorosa dels animals de la pedagoga Katharina von der Gathen i l’il.lustradora Anke Kuhl. Com i per què fan l'amor. Què és la seducció? Quina durada tenen els seus aparellaments? Molta informació que podria ser massa carregosa si no fos que es narra des de la ironia i traient els prejudicis que apunta la societat hipòcrita.

Queralt Casasayas és membre de Les Bianchis. Aquesta companyia sovint treballa des de crear espais imaginats (Les clinck!) per exemple. Si Casasayas és un valor segur en empatitzar amb la canalla, una altra incorporació interessant és la de Sarah Anglada (que ve del món de la dansa més lúdica de Los Moñekos (Amortal combat, We-ding). Laura Abril juga amb una tercera clau de comicitat (el que afegeix varietat en la ironia, a més d'encarregar-se de tirar les pistes d'audio, penjar les captures d'imatges del bestiari i tocar en directe.