En Patufet

informació obraCompanyia:
La Petita Brownie i Cia
Adaptació:
La Petita Brownie i Cia, a partir del conte popular
Direcció:
La Petita Brownie i Cia
Intèrprets:
Susanna Rubio (titelles)
Escenografia:
Guillem Arenós
Vestuari:
Iaia Neus
Sinopsi:

En Patufet és un nen petit com un gra d’arròs; petit com una llavor…Un bon dia la seva mare li deixa que vagi a comprar tot sol a la botiga d’en Josepet. Serà un dia emocionant per en Patufet, ple d’aventures. Voleu cantar amb ell la seva cançó? Patim, patam, patum, no trepitgeu en Patufet…!

Nou espectacle de la companyia que tant d’èxit ha tingut aquest últim any a La Puntual amb la seva original adaptació del clàssic La Cigala i la Formiga.

Espectacle recomanat a partir dels 2 anys

Crítica: En Patufet

05/03/2014

Un conte tradicional explicat amb encant

per Josep Maria Viaplana

Espectacle de titelles de taula, interpretat per la Susanna Rubio, una notable actriu i cantant, que ha estat força temps en companyies per a públics familiars i escolars. Ara, la Susanna té la seva pròpia companyia de titelles, de la qual n’és la única component dalt de l’escenari.

Anem a l’espectacle. Durant poc més de 40 minuts, ens explica d’una manera senzilla, entenedora i plena d’encant, les aventures del nen que era tan petit com un dit polze en néixer: En Polzet. Una escenografia molt aconseguida, amb un ‘quiosquet’ que fa les funcions de botiga de verdures, d’on van sortint tots els elements i paisatges de l’acció, fa que visquem l’aventura, cantem les cançons, i avisem al protagonista dels perills que té el carrer per a algú tan petitó.

Un espectacle indicat sobretot pels més petits, entre 2 i 5 anys. Pocs espectacles dels que corren actualment em semblen més adients per a ells com aquest petit ‘Patufet’ que agradarà igualment als pares i resta d’adults que els acompanyin.

I una dada curiosa: per fi un espectacle de contes (no és el primer, però cal destacar-ho per infreqüent) que fa servir música ben nostra, com cançons tradicionals i -atenció!- sardanes, per subratllar l’acció.

Un espectacle rodó pels més petits, que segons m’explicaven a l’acabar la funció, ha estat redirigit i ajustat pel Benjamí Conesa, al qual felicitem per la bona feina feta.