Fòssil

Teatre | Dansa

informació obra


JORDI CORTÉS Format a l’Institut del Teatre. Membre fundador de Lanónima Imperial. Balla per companyies com Mudances, Metros, etc. Un fet important a la seva carrera ha estat haver treballat amb Iago Pericot i haver viscut 10 anys a Londres, treballant intensament amb DV8 Physical Theatre. Director artístic de la seva companyia Alta Realitat (2003) i de l’associació Kiakahart (2013.) Des de 2009, creador pioner en iniciar una línia de treball i investigació en la denominada "dansa integrada", amb peces com V.I.T.R.I.O.L. (2009) i Black Out (2010.) Director del col·lectiu Liant la Troca. Amb Fòssil, estrenada al Centro Dramático Nacional en el marc del Festival Una Mirada Diferente i a l'Estruch de Sabadell (2013), continua aquesta exploració sobre les limitacions i possibilitats del cos. ALTA REALITAT Sota la direcció de Ferran Audí i Raül Perales, Alta Realitat neix el 2003 amb la vocació de convertir-se en una entitat cultural, un col·lectiu d'artistes i productora en l'àmbit de les arts escèniques i l'audiovisual. Té un objectiu molt definit: advocar per formes de creació i producció innovadores, per textos contemporanis i els nous autors, per la complementació i barreja de disciplines artístiques; sempre dins el marc d'una forta vocació multicultural, internacional i humanista. Col·labora amb entitats i companyies tant en l'àmbit de la dansa i el teatre, com en l'audiovisual. Ha produït tots els espectacles amb direcció i coreografia de Jordi Cortés. La companyia ha impulsat la creació de l’associació Kiakahart, sota la direcció artística de Jordi Cortés.

Companyia:
Alta Realitat
Direcció:
Jordi Cortés
Intèrprets:
Mercedes Recacha, Xavier Duacastilla, Jaume Girbau, Anabel Castan, Rita Almeida, Emilio Bravo
Ajudantia de direcció:
Gloria José
Interpretació musical:
Mariona Sagarra, Jesús Díaz i Fletcher Ventura
Escenografia:
Llorenç Parra
Il·luminació:
Llorenç Parra
Text:
Alta Realitat
Producció:
Alta Realitat, Centro Dramàtico Nacional
Sinopsi:

Òrgans còncaus i òrgans convexos; la incògnita de l'interior, del plec i del doblec que amaguen el cos, les cicatrius, les torsions i les espirals... I és que tot flueix a través del nostre cos. Som majoritàriament líquid: aigua i sang que flueix; som com un riu que porta sediments i informació per tot el nostre ésser. Per altra banda, allò dur i mal·leable del nostre cos (i de la vida) és allò que provoca la resistència.

En aquest espectacle investigarem sobre com ser "excavadors" d’un mateix i com indagar en la memòria corporal del propi cos i del moviment primigeni. La memòria és una qualitat pròpia del material: les pedres, els arbres, la carn, les parets, la pell... Per tant, la matèria és i té memòria.

En definitiva, FÒSSIL busca, juga, experimenta i aprofundeix en les esquerdes mateixes de la nostra memòria corporal, de la nostra memòria genètica i la memòria dels espais on hem treballat i compartit les nostres experiències. D’aquesta manera, FÒSSIL crea un diàleg entre un espai plural i públic amb el nostre espai privat i íntim, en un seguit encadenat de ressonàncies i d'ecos..

Encara no hi ha crítiques publicades