Impromtu (Circ d'ara mateix)

informació obraCompanyia:
Circ Teatre Modern
Intèrprets:
Johnny Torres (aeris,acrobàcia i patins), Quim Giró (verticals, acro-dansa), Núria Puig (bàscula i mà a mà), Marc Muñoz (bàscula i mà a mà), Anna Pasqual (pal xinès, piano), Andrea Speranza (manipulació d'objectes, màgia), Griselda Juncà (trapezi), Benet Jofre (tècnic en pista)
Músics:
Fèlix Cucurull
Sinopsi:

Carta blanca de Mercat de les Flors a la companyia Circ Teatre Modern perquè proposi unes vetllades de circ íntim en la seva pista, en un racó de la plaça Margarida Xirgu. S'emmarca en elprograma Circ d'ara mateix que programa e Mercat de les Flors amb la implicació del sector del circ de Barcelona i la resta de Catalunya fins el 19 d'abril.

Crítica: Impromtu (Circ d'ara mateix)

05/04/2014

AMABLE FESTA DE CIRC

per Jordi Jané

La companyia Circ Teatre Modern aporta una festa de circ a la campanya “Circ d’ara mateix”. Una festa que, salvant algunes distàncies, em recorda les gresques familiars en què Le Cirque Tzigane d’Alexandre Romanès converteix els seus espectacles. Impromptu festeja amb la improvisació i sura enmig de onades de frescor i proximitat que, suau suau, acaben amarant l’espectador fins al moll de l’os. Les reduïdes dimensions de la carpa (120 persones) acaben d’ajudar que els somriures divertits es multipliquin els uns als altres com en una sala de miralls. La qualitat dels números, la manera de presentar-los i rubricar-los, i el continu fer l’ullet dels personatges entrant i sortint per sorpresa de la pista rapten el públic definitivament.

Obre la festa el joveníssim Andrea Speranza amb manipulació de boles, un número encara en procés que ja revela creativitat, sensibilitat i bon gust. A més del gran nivell com equilibrista i acròbata, Quim Giron (Rodó, Indomador...), escampa desinhibició còmica i una certa tirada al transformisme. Griselda Juncà (cia. Hotel Iocandi) es mostra segura i contundent en un número de  trapezi fix molt aplaudit, i l’especial personalitat escènica de Núria Puig i Marc Muñoz (cia. Balusca, equilibris mans a mans i salts a la bàscula) genera un fort corrent de simpatia.

Anna Pasqual (cia. Psirc) va entrant en una deliciosa etapa de maduresa artística. Amb una presència en pista cada cop més definida, aquí ofereix la bellesa d’un número de perxa oscil·lant, subtils dosis d’humor com a intèrpret al piano i un difícil i atractiu número d’equilibri sobre el cos i la bicicleta de Benet Jofre.

Amb patins de rodes i amb bagues aèries, Johnny Torres posa un puntet canalla i picant a la festa. Fèlix Cucurull (guitarra, veu i composició) amalgama sonorament la feina col·lectiva i el ja citat Benet Jofre és el factòtum tècnic d’un espectacle molt més complex del que sembla. 

El repartiment artístic es completa cada dia amb la intervenció sorpresa d’un artista o companyia convidats. Dos últims dies: avui dissabte a les 22 i demà diumenge a les 20,30. Si troben entrades s’ho passaran molt bé, els ho asseguro.