Interferències

informació obraSinopsi:

Un cop de taló a terra. Una clatellada amistosa. Una bufetada al maluc. I, després d’un silenci, un segon cop de taló. Morse? No. Un llenguatge? Potser sí.

Els sons que fa el nostre cos quan l’utilitzem com si fos un instrument de percussió podrien formar part d’un llenguatge secret que només alguns coneixen? Podrien ser la manera en què es comuniquessin determinats grups de persones? Podríen construir-hi frases? Permetrien dir totes i cada una de les paraules, expressar tots i cada un dels sentiments?

I què passaria si un grup de persones hagués après a comunicar-se a còpia de fer servir el cos com un tambor i de fer-lo ballar però, sobtadament, un element estrany fes la seva aparició? Què es dirien? I com s’ho dirien? Com sonaria? I com es mourien? Probablement la seva sort estaria decidida i viurien un escenari d’Interferències.

Doncs això és el que passa quan La Banda, Street Groove puja a l’escenari amb aquest espectacle que parla del grup, de com es forma i de com es trenca, de la unitat i de la seva ruptura, de caminar sols o de fer-ho un grup, de colpejar tots junts o colpejar-nos els uns als altres... Interferències és un espectacle que, a través del claqué i de la percussió corporal, ens colpeja per demanar-nos qui som i com ens ho diem.

La Banda, Street Groove és encara una formació jove, nascuda fa poc a partir de The Ground Sisters, un duet dedicat al claqué que va decidir obrir horitzons a dintre del món de la dansa. De dos van passar a ser cinc. I el claqué es va enriquir amb les danses urbanes. I així va néixer Interferències, que, fruit d’una residència al Centre Cívic Barceloneta, es va presentar a l’escenari del Centre Cívic Can Clariana Cultural.

Encara no hi ha crítiques publicades