L'ombra d'en Peter Pan. Som-hi dansa

informació obra



Sinopsi:

L’ombra de Peter Pan , és un espectacle d' aventures i dansa per a tota la família, basat en el personatge de Peter Pan, el concepte de la seva ombra i l' inici de l' enemistat amb el capità James Garfi al País de Mai Més.

Es podria dir que és una petita precuela de les aventures de J.M .Barrie on expliquem com i perquè la seva ombra es va escapar per primera vegada fent una reflexió sobre el perquè de fer-nos grans va relacionat amb la nostra ombra, el nostre passat i la nostra infància.

13 ballarins a escena que amb l' ajuda d' un narrador molt especial, ens faran volar fins al País de Mai Més amb una banda sonora, una escenografia i unes projeccions espectaculars!

Crítica: L'ombra d'en Peter Pan. Som-hi dansa

18/10/2021

L´espectacular ombra de Peter Pan

per Ferran Baile

Podriem viure sense la nostra ombra?. Laura Olivella en la seva versió-precuela de les aventures de Peter Pan concebudes per J.M.Barrie, en fa una interessant lectura en la que l´ombra representa el nostre passat i es imposible deixar-lo enrera. Peter Pan es va sentir abandonat per la seva mare i es per aixó que no vol recordar el seu passat, i no vol créixer, viu al día, seguint sent un nen sempre. Viu la vida com un joc, sense recordar el seu passat i sense preocupar-se per un futur. El capità James li fa descobrir la part fosca del joc, la trampa, la traició, quelcom inimaginable per Peter Pan que creu en la pùresa i la noblesa. El capità James, que enveja profundamente a Peter Pan, el traeix i el separa de la seva ombra. Quan Peter la recupera també troba la seva part fosca i sent la necesitat de venjança i li talla la ma al capità James, que passarà a ser conegut com el Capità Garfi. No podem refugiar-nos eternament en el País del Mai Més, ni se nens eternament, per por a créixer. Tots som llums i ombres i si no crexesim, ens perdriem l´ocasió d´aprendre noves coses, de viure noves experiències.    

Som hi dansa ens ofereix una interessant i espectacular versió de la famosa historia de Peter Pan. L´espectacle es va estrenar el 2019 a la Sala Barts i va tornar el juny del 2021 i ara fent temporada al Teatre Condal. Laura Olivella és l´autora del guió, les coreografies i la direcció, i a més co-productora. El disseny de producció i escenografia es de Pau Doz, que conjuntamente amb Bernet Hernández ha composat la vibrant música que acompaña tot l´espectacle. El vistòs vestuari ésta dissenyat per´Ana Micó, que també interpreta a un dels pirates i L´il.luminació ve signada per Justo Gallego.

Un narrador excentric i engrescador (Lluís Parera), ens guía per la historia, en la que vistoses projeccions i encertats aplics ens van marcant els espais on transcurre l´acció. Una acció trepidant amb brillants coreografies interpretades per 15 notables ballarins i acròbates. Ells son Oscar Planella (Peter Pan), Jorge Caro (Capità pirata James, en altres funcions és Adrià García), Anna Dacosta (Campaneta), Marta Gregorio (l Ombra), Clara Cuní (Wendy), Anna Correro (Mare de Peter), Guillem Gamell (Michael-Pirata), Paula Pèrez (John), Ana Micó, Paula Espinal, Rita Cortes, Martina Sánchez i Carla Verdú (pirates i nens perduts).

Produccions Som-hi Films

Laura Olivella, ha col.laborat com a ballerina en moltes companyies de dansa i com a coreógrafa ha treballat en diversos espectacles, programes de televisió, videoclips i treballs de publicitat. El 2013, crea la seva propia escola, Som-hi Dansa i de forma paral.lela la seva companyía de teatre i la productora teatral, Som-hi Dansa i Som-hi Films. El 2015, estrenen al Gaudí Teatre, el musical Sugar, inspirat en la famosa pel.licula Con faldas y a lo loco-Som like It hot (1959), escrita i dirigida per Billy Wilder. Un musical que va néixer de forma modesta i es va transformar en el millor espectacle musical de la temporada. Fent temporada el 2016-2017 al Teatre de l´Eixample i d´allí als grans escenaris del Tívoli i del Coliseum, el 2017-2018. Nova producción el 2018-2019, també amb sabor cinematogràfic, 39 escalons (1935), inspirat en la pel.lícula d´Alfred Hitchcock del 1935 (Teatre de l´Eixmaple), i  una versió moderna d´El Trencanous, estrenat al Aquitania Teatre el 2020.

Pau Doz. Actor, director, productor, compositor, és l´altre pilar de la productora Som-hi Films i coordinador de l´escola i professor d´interpretació. Amb un llarg i éxitos recorregut en les quatre branques. A més de producir va ser el director de A força de cançons, Sugar i El Trencanous, entre d´altres.  

 

J.M.Barrie, un nen no desitjat

El novelista i dramaturg James Matthew Barrie (1860-1937), va néixer a Escocia, fill d´una familia adinerada. Quan tenia sis anys el seu germà de 13, el favorit de la seva mare, va morir. La mare mai va superar la perdua i va ignorar practicament al petit. El pare senzillament no es relacionava amb els nens. Com a resultat d´aquest abandó emocional i del probable abús psicològic, el petit James va patir nanisme psicogenic, va deixar de creixer i mai va desenvolupar la pubertat. Va arribar a l´edat adulta sens e a ver crescut més de 1,47 metres. Des de les seves primeres novel.les (en els que els paisatges, el folklor i la llengua escocesa hi son ben presents), va tenir èxit com escriptor i posteriorment com a dramaturg encara en va tenir més, sobre tot amb la creació del personatge de Peter Pan que el va fer famòs arreu. Peter Pan and Wendy, va ser representada per primera vegada el 27 de desembre del 1904.

 

 

Text: ferranbaile@gmail.com