La leyenda del Fauno. El viaje

informació obraCompanyia:
Escultores del Aire
Autor:
Mai Rojas, Antonio Tarantino
Intèrprets:
Mai Rojas, Voz en off: Ignasi Campmany
Vídeo:
Dani Viedma
Traducció:
Albert Arribas
Sinopsi:

LA LEYENDA DEL FAUNO

“… y entonces el cielo fue separado de la tierra, los ríos de los mares y los animales de los hombres.

Pero en el caso de los hombres, tal separación no fue del todo posible. Razón e instinto, empezaron a convivir dentro de un mismo ser… Y este, cuenta el sabio de una antigua tribu, es el origen de la leyenda del Fauno.”

EL VIAJE

“… Tengo cientos, miles, millones de billetes, pero todos ellos en blanco, sin ningún destino… He visto el tren llegar e irse muchas veces, pero en mi maleta no hay más que sueños que nunca llegaran a cumplirse por no atreverme a tomar el tren.…”


Crítica: La leyenda del Fauno. El viaje

24/02/2014

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Toni Polo

Tres històries, tres relats, tres quadres vius. Tres simfonies visuals en moviment sobre qüestions d’aquelles que considerem importants de la vida: Qui som? D’on venim? Vivim una realitat o un somni? El llenguatge barreja mim, dansa, text, vídeo. I, sobretot, requereix de la imaginació de l’espectador per respondre a les preguntes. Tot compensat, ben plasmat i amb ritme. Una poesía visual amanida amb projeccions, amb canvis de ritme, amb tot el seu significat.

El primer moviment és una autèntica “escultura que es mou”, on el propi Mai Rojas representa la llegenda del Fauno. “Todos venimos de los árboles”, diu la veu en off mentre l’actor es mou com un arbre al vent, comença a sentir com un animal, a convertir-se en un home, però a comportar-se com… una bèstia? Molt humà, sens dubte. El segon moviment és una escultura formada per tres noies que somien. O viuen esperances, il·lusions, alegries contingudes tot esperant una carta que potser ningú no s’ha atrevit a enviar o ni tan sols ha tingut el coratge d’escriure. El tercer moviment és un viatge de trens perduts i de maletes amb centenars de somnis.