Le nozze di Figaro. Dir: Lluís Pasqual

informació obraDirecció:
Lluís Pasqual, Willy Decker
Coreografia:
Montse Colomé
Escenografia:
Paco Azorín
Vestuari:
Franca Squarciapino
Il·luminació:
Albert Faura
Producció:
Gran Teatre del Liceu, Welsh National Opera (Cardiff)
Intèrprets:
Gyula Orendt, Olga Mykytenko, Mojca Erdmann / Elena Copons, Kyle Ketelsen, Anna Bonitatibus / Gemma Coma-Alabert, Maria Riccarda Wesseling, Valeriano Lanchas, José Manuel Zapata, Vicenç Esteve Madrid, Rocío Martínez, Roberto Accurso
Autoria:
Richard Strauss
Direcció Musical:
Josep Pons, Alain Altinoglu
Sinopsi:

Genial aportació de Mozart a l'òpera bufa de la mà de Lluís Pasqual

Sevilla, Espanya. Figaro prepara el seu casament amb Susanna, però Bartolo vol que el barber es casi amb la criada Marcellina. El comte d’Almaviva flirteja amb Susanna, però aquesta ordeix un pla amb la comtessa Rosina per engelosir el comte. Mentrestant el jove Cherubino vol descobrir què és això de l’amor...

Segona part de la trilogia sobre Figaro de Beaumarchais que comença amb Il barbiere di Siviglia. Obra mestra de l’òpera bufa, amb moments de música prodigiosa i una gran profunditat en la dramatització, fruit de la primera col·laboració entre Da Ponte i Mozart.

Una reposició de l’aplaudit espectacle de Lluís Pasqual que, ambientat als anys trenta, proposa un treball incisiu amb els actors, tot destacant les trames amoroses de l’obra. 

Crítica: Le nozze di Figaro. Dir: Lluís Pasqual

12/11/2016

El Liceu reposa de nou el muntatge de Lluís Pasqual de Le nozze di Figaro

per Xavier Cester

Tres cops en 8 anys pot semblar una mica excessiu, però el muntatge de Lluís Pasqual de l'òpera de Mozart rutlla amb notable eficàcia còmica. La versió musical va ser correcta en termes generals, tot i que la batuta de Josep Pons va ser més amorosida que teatral. En el repartiment, van brillar Kyle Ketelsen, Anett Fritsch i Anna Bonitatibus.