L'elefant i l'aranya

informació obraCompanyia:
Teatre imaginari i Tutatis
Autor:
Ainhoa Martínez
Direcció:
Lluís Rovira Yagüez
Ajudant de direcció:
Daniel Blanqué
Producció:
Tutatis
Escenografia:
Andre de sa Moreira
Composició musical:
David Ordinas
Intèrprets:
Núria Granell, Cristina Blanco
Sinopsi:

Un elefant i una aranya… Què poden tenir en comú dos animals tan diferents? Aquesta és la història d’una amistat difícil d’entendre per als adults, una amistat d’aquelles que es fan quan s’és petit i es recorden per tota la vida. L’elefant Andreu i l’aranya Dorita abandonaran per error la llar familiar i aniran a parar al bosc dels enfadats. Allà el cargol enrabiat els posarà com a condició que deixin de ser amics, però no aconseguirà els seus propòsits. Els nostres protagonistes faran un viatge que ens demostra que la vida no te gaire sentit si no la recorrem acompanyats
d’una mà amiga. Un espectacle intimista que combina titelles gegants, una posada en escena original i una gran dosi d’imaginació.

Crítica: L'elefant i l'aranya

28/12/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Jordi Bordes

És una llàstima que un bon treball de manipulació d'objectes,una atractivaescenografia feta amb cintes de goma que es transforma de teranyina gegant en paisatge, pateixi d'una història tant poc atractiva. Els personatges són massa tous, nohi ha més conflicte que la maldat del cargol i la resta dels personatges del bosc dels enfadats. També es cau en la temptació de la cançó i en la falsa aventura. No hi ha cap ganxo que pugui interessar els pares i el que és més preocupant, alguns nens demanen als pares per marxar (a mitja veu). Tot i això sobta el joc amb les cintes i com de natural és la convenció de les intèrprets-narradores en donar vida a l'aranya Dorita i l'elefant Andreu. Potser no caldria viatjar fins al bosc dels enfadats i trobar el conflicte, per exemple, amb els germans grans (com deixen apuntat d'arrencada). Aquests protagonistes, que ja es renten les dents i fan les feines de casa matutines, han de ser rescatades per les mares. Un se'ls podia imaginar més atrevits! L'obra necessita millorar.