L’eruga voladora

informació obra



Direcció:
Edu Blanch, Ivan Tapia
Composició musical:
Sue Correa, Julie Langstaff
Autoria:
Ivan Tapia
Sinopsi:

En una parada de fruita i verdura del mercat, la venedora descobreix un intrús entre les cols mentre prepara el gènere. És una eruga afamada que vol aprendre a volar. Ho aconseguirà?

Crítica: L’eruga voladora

29/05/2017

De com un que s'arrossega pel terra pot arribar a volar (i no és una metàfora)

per Josep Maria Viaplana

Un espectacle de titelles i actriu-manipuladora, amb una producció força reeixida, que ens presenta la parada d’una venedora de fruites i (sobretot) verdures. Visitada per simpàtics animals, un pollet que surt d’un ou i la seva mare la gallina, troba una simpàtica eruga que, una mica fina, tot s’ha de dir, rebutja les fulles verdes i té predilecció per les cols. Coneixerà un borinot i naixerà en ella el desig de volar. Prova i prova però res! Visites d’altres animals, i a la fi, d’un personatge ben estrany que busca tomàquets, fan que mantingui el desig i els intents. A la fi, quan ja s’ha fet la idea que és només una eruga, s’abriga bé per lluitar contra el fred hivernal, i, o sorpresa… què li ha passat mentre dormia??

Un conte molt vistós, amb una mica de text i molt de moviment, alguns moments cantats amb melodies senzilles i a l’abast dels joveníssims espectadors (gairebé cap no superava els 5 anys) que al final mostren una gran curiositat per les verdures i la resta de personatges, que podran mirar de prop. Com que és un espectacle de proximitat, la sala ha habilitat l’escenari (com ja es va fer, per exemple, al TNC amb els ‘Bítels per nadons’) per acollir un nombre limitat d’adults i infants, que gaudeixen de les aventures dels petits i encisadors personatges, creats majoritàriament amb ganxet.

L’Emília, en part anglòfona de família, porta una llarga trajectòria d’espectacles amb la companyia ‘English is fun when it’s sung!‘ per al món escolar, en llengua anglesa o bilingües. I també, a través de Pea Green Boat, per a circuits familiars.

I encara que sembli mentida, comenta que aquest mateix espectacle pot ser vist sense problemes per infants fins als 6-7 anys (provat en escoles), cosa que és perfectament plausible, donat el sentit de l’humor que destil·la, els conceptes que fa servir (sobretot la conversió de cuc en papallona, o la visita d’un extraterrestre) i la gran vistositat i ritme de l’espectacle.