M3

informació obraProducció:
Mr. Kubik Producciones
Autoria:
Fernando Sánchez-Cabezudo, Miguel Ángel Rodríguez, Jorge Sánchez-Cabezudo
Intèrprets:
Fernando Sánchez-Cabezudo
Direcció:
Jorge Sánchez-Cabezudo
Sinopsi:

Una comèdia entre el teatre de l'absurd de Samuel Beckett i el surrealisme i la hilaritat de les películ·les de Mr. Bean. L'home cúbic acaba de rebre les claus de la seva nova llar. A partir d'ara haurà de viure en tan sols un metre cúbic. Intentar fer la seva vida diària, amb activitats tan senzilles com instal·lar un ximple moble, fer una trucada de telèfon, organitzar una petita festa, fer neteja o simplement dormir, no resulten tan fàcils com havia pensat.

M3 és un espectacle amb una estètica i un contingut propers als principis del surrealisme i al teatre de l'absurd de creadors com Magritte, Ionesco o Beckett, buscant l'atmosfera kafkiana i claustrofòbica que fa provocar les riallades dels espectadors.

Crítica: M3

04/03/2014

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Toni Polo

“Quien mucho abarca poco aprieta”, se sol dir. És el que crec que li passa aquesta original proposta de la companyia madrilenya Mr. Kubik producciones: intenta ficar en un cub (un pis de –teòricament- d’un metre cúbic) tot un seguit de coses, reals i abstractes, des de una vintena de persones en una festa a domicili fins a els desastres de la societat que envaeixen la casa des de la tele (des d’on, si no?). El muntatge, amb el mateix creador (Fernando Sánchez Cabezudo) com a únic actor, juga amb el mim, amb el clown, amb projeccions, amb sons i, sobretot (massa!), amb Mr. Bean. L’home busca casa en els anuncis dels diaris fins trobar un magnífic loft de mil metres quadrats (perdó, mil mil·límetres quadrats). Allà dins fa mil coses: es troba amb la soledat i amb l’overbooking; lluita contra una aspiradora i, en un ring improvisat, contra una mosca; es baralla amb els veïns i fa una festa; porta una televisió de la qual només surt violència... Una metàfora, minimitzada en un cub, de la nostra vida atropellada i frenètica que toca masses tecles i, en comptes de resultar claustrofòbica i inquietant, acaba per disperasar-se.