Mag Lari: 25 il·lusions

informació obraDirecció:
Josep Maria Lari
Intèrprets:
Roger Molist, Juan Carballido , Josep Ramon , Albert Obach, Estanis Farré, Mag Lari
Coreografia:
Roger Molist
Escenografia:
Josep Maria Lari
Il·luminació:
Oriol Rufach
Composició musical:
Marcel Botella (Bcntracks)
Vestuari:
Josep Massagué, Míriam Compte , Jordi Dalmau
Caracterització:
Toni Santos, Nil de Niló
Vídeo:
Daniel Pérez, Apm
Producció:
Focus, Solucions Camiral
Companyia:
Anemisko
Autoria:
Josep Maria de Sagarra
Sinopsi:

El Mag Lari fa 25 anys que va començar a fer màgia. I què millor que celebrar-ho amb un espectacle on reuneix els seus 25 números més emblemàtics.
25 anys d’il·lusions que han convertit aquell jovenet tímid, en un home que ha acomplert el seu somni: il·lusionar a tot tipus de públics i alhora poder viure de la il·lusió.
25 il·lusions és precisament això, un espectacle on hi haurà 25 il·lusions, en un intent de concentrar el bo i millor de tots aquests anys en un espectacle. 
Si normalment el Mag Lari fa uns dotze jocs de mans per espectacle, fer-ne 25 en una hora i mitja serà un repte trepidant que haurà de superar cada nit, i de manera màgica.
Per fer-ho possible hi haurà els ingredients perfectes: aparicions i desaparicions, prediccions impossibles, ballarins i partenaires, jocs de participació, projeccions, grans il·lusions, canvis de vestuaris, música irreverent, mil canvis de llum, efectes especials, i sobretot l'humor descarat del mag més xòuman que existeix. 
Un espectacle fet a base d'anys, funció a funció, perquè si alguna cosa ha fet en aquests 25 anys el Mag Lari, és fer bolos. Aquí en teniu el resum.
25 il·lusions, tota una vida dedicada a la màgia.

Crítica: Mag Lari: 25 il·lusions

12/01/2018

25 ANYS-25 IL.LUSIONS

per Ferran Baile

Resum antològic de 25 anys als escenaris, mitjançant 25 de les seves il.lusions més emblemàtiques. Una posta en escena impecable, grans aparells, espectaculars jocs de llums, aparicions i desaparicions (una nena del públic va desaparèixer durant una estona desprès d´un truc que no va sortir com s´esperava), màgia de prop, màgia participativa, màgia endevinalla, ensurts, coreografies, canvis continuus de vestuari i tot amanit amb l´estil personal, inconfusible, elegant, descarat, sensual, irònic i irresistible de Josep María Lari (Barcelona, 1973), el Mag Lari, en la plenitut del seu art a l´escenari. Ja quan entra el públic, la cara del Mag Lari els observa, projectada ocupant de forma espectacular tot el lateral de l´escenari i a tota altura. Primer mirant-nos fixament i de forma quasi imperceptible al principi prenent sotils moviments, seies, llavis, ulls…Certament espectacular.

L´espectacle no perd en cap moment el ritme i es desenvolupa de forma trepidant, alternant grans jocs d´escenari amb baixades al pati de butaques pel bis a bis amb els espectadors. Com sempre una cuidada banda sonora on també hi tenen cabuda èxits populars de Mocedades, Raphael i d´altres cantants que marquen una època. En escena els seus magnífics cinc dinàmics ajudants-ballerins.

Un espectacle imprescindible per tots-totes els amants de la màgia, els seguidors del Mag Lari i per a tots-totes els que encara no el coneguin.

Temps era temps  

Just tenia 20 anys quan va actuar per primera vegada a un Hospital a La Garriga. Era el mític any 1992 i va cobrar les seves primeres 5000 pessetes com a professional. Era un jove il.lusionista, ple d´il.lusions i somnis, però encara força tímid. Va formar parella amb una amiga de joventut que volia ser actriu. Eren Mag Lari i Secundina. Ell llargarut, seriós i elegant, ella baixeta, vulgar i eixerida. El 1994 varen debutar a la sala Llantiol, el mes d´agost, el que no vol ningú per que la major part del públic està de vacances. Però van agradar i van seguir durant més mesos. Allí va conéixer al seu admirat Juan Tamariz, el Mestre dels mestres. Entre cortines observava al presentador, el showman Joan Gimeno i anava prenent notes del seu saber fer tan personal i d´aquell estil atrevit i “gamberro” en que es dirigia al públic. Anava naixent el seu personatge. Meritxell Huertas (Secundina), va rebre l´oferiment d´entrar a La Cubana i Lari va continuar la seva carrera en solitari. Per aquestes dates ja tenia configurat el personatge, aquest Mag Lari, que en els seus inicis era més tivat i malcarat i que amb el temps s´anat suavitzant, fins l´entranyable personatge que coneixem ara. El 1997 va estrenar Magic 70. Des de llavors ha creat dotze espectacles, ha fet més de 15.000 actuacions i ha arribat a més d´un mil.lió d´espectadors, ha rebut molts i prestigiosos premis, constants actuacions televisives, el record d´espectadors a un espectacle de màgia en una sola nit al Teatre Tívoli, viatges a França-Portugal-Alemanya- Suissa i Japó i el reconeixement de varies generacions que han crescut amb la seva màgia i sentint-lo com un més de la família, quelcom que sols aconsegueixen els artistes més privilegiats.  

Text: ferranbaile@gmail.com