Miss tupper sex

informació obraSinopsi:

En aquest monòleg d'humor, basat en el seu propi llibre, l'actriu i humorista Pilar Ordóñez parla sense manies de sexe, posant al servei del públic tota la gamma de la sexualitat femenina. Inclou la lectura de testimonis reals de dones i homes que posen de manifest què agrada, i què no, al gènere femení en el sexe.

Utilitzant el fenomen tupper sex, (reunions de dones per parlar de sexe amb venda d'aparells erotics), Pilar Ordóñez mostra en aquest espectacle algunes d'aquestes joguines, creant un animat monòleg d'educació sexual amb visió de gènere, on la divulgació i l'humor van de bracet.

Una obra divertida i àgil, en una nova forma de parlar de sexe sense pudor. Imprescindible pels que no s'atreveixin a preguntar o desitgin apropar-se al coneixement de la seva pròpia sexualitat de manera relaxada i divertida.

Espectacle en castellà

Crítica: Miss tupper sex

24/05/2021

Si existís el 9 i mig, li posaria...

per Josep Maria Viaplana

Vist el dissabte, 22 de maig de 2021, al Teatre del Raval de Barcelona.

Aquest és un monòleg/espectacle d'una hora i mitja de durada: ho dic perquè els monòlegs tenen tendència a fer-se llargs si l'intèrpret no els dóna vida i ritme, i/o la temàtica no es fa interessant.

Totes dues coses les té aquest 'Miss Tupper Sex' de Pilar Ordóñez, que amb grans dosis de simpatia (al principi ens explica, i ens demostra, que està aprenent català) toca temes que podrien ser una mica incòmodes, però que es converteixen en una festa de respecte a la diversitat sexual, a la recerca desacomplexada del plaer per a tots els participants (d'un contacte sexual), i que parla sense embuts, explica molt bé les coses, i es 'fica' amb el públic però en la mesura justa de la provocació -el tema ja ho porta- alhora que un escrupolós respecte al públic. Moltes parelles, sobretot madures, molts grups de noies i senyores, i, en fi, gent que ve atreta per la curiositat de què més ens poden explicar del sexe que no sapiguem ja... i tant, que n'explica!

Malgrat el to pedagògic que impera en tot moment, ella sap fer bromes i aclucades d'ull, i sobretot, donar sortida a tots els coneixements que ha acumulat (com ella mateixa explica al final) durant anys d'investigació i entrevistes amb homes, dones, parelles, ginecòlogues, uròlegs, i un llarg etcètera. I es nota.

Uns calaixos on anem descobrint les diverses i curiosíssimes joguines que ens ha portat (el nom de Miss Tupper Sex aquí es veu plenament justificat) fan de fil conductor -i viceversa- de les diverses opcions a l'hora de donar una mica de varietat i novetats a la nostra vida sexual en parella (o no). I els exemples que posa fan que molts dels assistents, sobretot les dones, riguin fins a perdre l'esma, identificant el que senten amb les seves pròpies experiències.

I per acabar, en l'aspecte artístic cal destacar, i molt, que la Pilar no es repenja en que el tema, per si sol, ja funciona. Ens trobem amb una excel·lent actriu, que té un sentit del ritme i la dicció d'alt nivell. I com alguns grans monologuistes, la corporalitat tan expressiva que fa servir acaba de donar el punt de qualitat teatral que agraïm.