Opera for kids

Familiar | Òpera

informació obraIntèrprets:
Gemma Martínez, Anna Belén Gómez, Albert Gràcia , Ulises Ordúñez
Escenografia:
Xavi Erra
Vestuari:
Ulises Ordúñez
Coreografia:
Anna Rosell
Il·luminació:
Susana Abella
So:
Joan Gil
Direcció:
Edu Pericas
Producció:
Anexa
Autoria:
Martí Torras Mayneris, Denise Duncan
Sinopsi:

Opera for kids, és un espectacle lúdic i alhora didàctic creat amb la intenció de donar a conèixer als nens de sis anys en endavant els conceptes crucials sobre el món de l'òpera.

De la mà de l'esperit de l'Ópera entre riures, explicacions senzilles i inesperats efectes visuals, anirem desgrenant i comprenent els ingredients que conformen aquest art.  Tot això amanit, amb petites peces de les parts més emblemàtiques i il.lustratives entre el catàleg de les òperes mes famoses interpretades per quatre cantants joves i versàtils.

L'Òpera com la proposta artística que uneix música, teatre i dansa, però utilitzant com a instrument principal la força de la veu humana sense amplificar, un instrument amb capacitats increïbles capaç de transmetre totes les emocions humanes.

Es tractaran tots els elements principals de l’òpera des del punt de vista de la diversió, el desanfado, l'humor i la sorpresa. L'espectacle neix amb l'objectiu que els nens i nenes gaudeixin d'un apropament lúdic i entretingut al món de l'òpera segurament un art desconegut o molt llunyà per ells.

Perquè la intenció de la proposta no és conèixer l'argument d'una òpera cèlebre sinó que els nostres espectadors puguin atrapar l'esperit de l'òpera i passar-ho bé... tot un repte.

Amb un tast de La traviata, Camen, Tosca, Turandot, La flauta màgica, Madame Butterfly i molts més..

 A partir de 6 anys.

Crítica: Opera for kids

15/11/2016

Un tutorial operístic per a petits melómans

per Andreu Sotorra

L'espectacle «Opera for kids» és una mena de tutorial per a joves i petits melòmans —o no tan melòmans— que els introdueix en el món de l'òpera amb la descoberta d'algunes característiques dels cantants, de les peces que interpreten i del món líric que encara té l'etiqueta d'elitista. I ho fa amb una concepció teatral de fons, amb un guió ben estructurat que no obvia l'humor moderat, amb alguns moments de parella de clowns, i amb una presentadora o mestra de cerimònies —una noia que comença confessant que l'òpera l'avorreix— i a través d'un dels recursos del gènere fantàstic: el somni. És així com la noia en qüestió es troba amb els tres cantants protagonistes del repetori operístic: una soprano, un tenor i un baix.

Dic que és una mena de tutorial perquè si l'espectacle fos un video de YouTube com els que ensenyen a cuinar, preparar un hort urbà, desmuntar una màquina de rentar o configurar un ordinador, els coneixements bàsics que en traurien els qui el visionessin serien els imprescindibles per perdre la por a un gènere que, malgrat el llast d'avorrit que arrossega, quan s'ha incorporat en programacions de teatre familiar amb bon gust i una pàtina de pedagogia, sempre ha donat bon resultat. Una prova en són els espectacles que generalment programa el Gran Teatre del Liceu o els de L'Auditori, per als més petits, i també podriem esmentar les trapelleries de la companyia Cor de Teatre, aptes per a tots els públics.

«Opera for kids» és una altra cosa. Tot i que el repertori operístic és la base del guió, ben aviat aquest tendeix a passar el relleu del protagonisme al món del somni de la petita mestra de cerimònies i als tres cantants, evidenciant i ironitzant sobre els seus egos, les seves aptituds i les seves mancances. (...)