Orbis

informació obraIntèrprets:
Rudi Cole, Júlia Robert
Autoria:
Júlia Robert
Direcció:
Júlia Robert , Les Impuxibles
So:
Iain Armstrong
Vestuari:
Mark Howard
Producció:
Humanhood
Composició musical:
Clara Peya
Sinopsi:

Peça breu de dansa de carrer per a tots els públics. Un duo que explora la relació entre la humanitat i la Lluna, el satèl·lit que ens acompanya permanentment. Interpretat com un ritual contemporani, en un escenari circular i amb l'embolcall d'una banda sonora a 360º, coreografia l'aspecte místic que la Lluna té en la història de la cultura humana. Una forma de diàleg entre la ciència i l'art i tal vegada també entre la llum i la foscor. Immergiu-vos en un espectacle que us portarà més enllà dels dominis del planeta Terra.

Crítica: Orbis

11/09/2018

Òrbita hipnòtica

per Alba Cuenca Sánchez

Interessant i magnètica coreografia de la companyia Humanhood, formada per l’anglès Rudi Cole i la catalana Júlia Robert. En ella, el duo experimenta sobre la relació entre la Terra i la Lluna, en una espècie de ritual del moviment en el que la rotació té un paper protagonista. Els ballarins es mouen amb precisió, fluïdesa i amb expressions serioses que doten la peça d’una transcendència casi mística.

Sobre un escenari circular que simula l’espai, assistim a una coreografia plena de girs, voltes i portés impactants que recorden a les arts marcials. Destaca molt la proposta de vestuari, amb túniques negres que recorden a l’estètica Matrix i amaguen en la part interna un mosaic brillant. Els intèrprets es nodreixen molt bé del disseny, obra de de Mark Howard, utilitzant el vol de la peça per engrandir els moviments.

Orbis la formen doncs 16 minuts de potencia física, visual i musical al voltant de les òrbites, de la petitesa humana i de com tot gira constant i implacablement. Agafem-nos fort, que això no para!