Perduts a la viquipèdia

Teatre | Familiar

informació obra


Peça que combina la interpretació amb les projeccions. Un viatge pedagògic i distret per la ciència.

Autoria:
Anna Manso
Intèrprets:
Ricard Farré, Arnau Puig, els nens Víctor Ortega, Jana Roa, i col·laboració especial de Lloll Bertran, Santi Ibàñez, Josep Minguell
Direcció:
Teresa Pombo
Escenografia:
Jon Berrondo
Il·luminació:
Bernat Tresserra
Vídeo:
Sara Llorens
Vestuari:
Romana Redlova
Producció:
Grec 2013 Festival de Barcelona, Zitzània Teatre
Estrena:
Estrena
Sinopsi:

Teatre familiar i ciència combinen molt bé. Veniu a conèixer el Neutri, una partícula trapella que ens ensenya com veure el món des d’un punt de vista científic.

Einstein, els Curie, Monturiol, Edison... Aquests són alguns dels personatges que veureu aparèixer en un muntatge teatral interpretat per nens i adults. Els protagonistes, un nen i una nena, intenten fer plegats un treball de l'escola però no se'n surten. Llavors, una partícula elemental, tan petita com riallera, s'escapa de la pantalla i se'ls emporta dins l'ordinador: ara han quedat tancats, ben perduts, dins la viquipèdia! Per sort, els acompanyen una pila de científics que els esperaven amb candeletes.

Espectacle recomanat a partir dels 7 anys

Crítica: Perduts a la viquipèdia

07/07/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Núria Cañamares

Una de les estrenes del MiniGrec, la programació familiar del festival barceloní. L’espectacle combina al punt just la dosi didàctica i la diversió. D’una banda, presenta un a un, en persona o a través d’un audiovisual, els científics més rellevants de la història i els invents que van portar al món. D’una altra, ho vesteix amb forma de joc i, fins i tot, a ritme de rap perquè la cosa passi bé. I s’aconsegueix. Els espectadors no surten ni molt menys coneixedors en la matèria, però de ben segur sí més sensibilitzats per la ciència.

S’adreça especialment a nens i nenes a partir de 7 anys i connecta molt bé amb ells per diverses apostes: dos dels quatre actors també són nens i porten a l’escenari l’espontaneïtat que els és pròpia, els altres dos actors interpreten el llarg repartiment de científics sempre caracteritzats segons l’època i amb un “bon rotllisme” que contagia la seva passió, la xarxa i l’audiovisual trenquen amb el teatre més convencional...

En difinitiva, molt recomanat per anar-hi amb nens i amè per a totes les edats.