Petits exercicis del bon morir

informació obraCompanyia:
Teatro de los Sentidos
Direcció:
Enrique Vargas
Sinopsi:

Estem fets d'allò que ens produeix curiositat, sorpresa, dubte o del què ens enfronta al misteri. Però també d'allò que no veiem o que no volem veure. Teatro de los Sentidos vol celebrar amb aquesta experiència aquesta meitat desconeguda que conviu amb la nostra consciència i que, sovint, lluita per sortir a la llum.

Dos camins. Dues portes. Una condueix als petits exercicis del bon viure. Una altra, als petits exercicis del bon morir. Quina tries? Quina és la diferència?

Després de la seva gira europea, la companyia presenta en el seu racó màgic de Montjuïc una experiència que és una entrada al món dels morts que celebren la vida i, alhora, una entrada al món dels vius que celebren la mort.

Crítica: Petits exercicis del bon morir

20/12/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Francesc Massip

L'íntima calidesa que saben crear els factòtums del Teatro de los Sentidos, converteixen l'espectacle en una vivència inoblidable, única, que et desferma els cinc sentits en un recorregut de fondes arrels rituals. Petits exercicis del bon morir es planteja com un itinerari més enfora del llindar de la vida, enllà de la mort, en el qual cal començar amb els ulls embenats per tal de, mentre es cancel·la la vista, s'estimula l'oïda, l'olfacte, el tacte. A les palpentes, hom sent intenses bafarades de canyella, mel, pebre o gingebre, just abans de ser assegut per acomplir el ritual d'un rentamans que recorda la litúrgia de dijous sant.  De fet s'explora el territori del funeral, aquelles vetlles antigues que congregaven la gent a l'entorn dels difunts, mentre es bevia i es menjava a la salut del finat, i es ballava al so d'una esplèndida música. Una litúrgia sensorial i íntima que val la pena experimentar.