Picnic on the moon

informació obraIntèrprets:
Júlia Godino
Coreografia:
Júlia Godino
Vestuari:
Júlia Godino, Alexa Moya
Escenografia:
Júlia Godino, Alexa Moya
Vídeo:
Machias Bosschaerts
Autoria:
Clàudia Mirambell
Direcció:
Clàudia Mirambell
Sinopsi:

Picnic on the Moon és un duo de dansa creat i interpretat per Alexa Moya i Júlia Godino, una peça carregada de subtilesa i sensibilitat. Les dues intèrprets frueixen d’un pícnic sota el sol, amb la suau brisa acariciant els seus cabells. L’entorn és idíl·lic, el decorat perfecte, l’escenari ideal. Cada objecte és exactament al lloc on ha de ser. Massa bonic com per ser real. Però què passaria si el sol no fos el sol, i la brisa no fos la brisa? I si es tractés tan sols d’un joc d’aparences? I si fóssim els titelles d’un nen que juga innocentment? Com seria fer un pícnic a la lluna? Picnic on the Moon explora el contrast entre la realitat aparentment perfecta i un interior desert. La línia divisòria entre la realitat i la falsedat s’hi difumina. El comportament de les intèrprets es regeix per influències externes. L’ésser humà acaba finalment convertit en un titella. De veritat penseu que ens omple viure en una realitat com aquesta?

Crítica: Picnic on the moon

02/05/2019

Un caramel sur l’herbe

per Clàudia Brufau

Picnic on the moon de les joves ballarines Alexa Moya i Júlia Godino és una petita delícia que ens brinda la oportunitat per gaudir d’una coreografia, que sense pretensions, ens recorda perquè ens agrada la dansa contemporània. Moya i Godino ens transporten a una escena ben senzilla: en un picnic d’un altre món. Una mena de Le Déjeuner sur l’herbe protagonitzat per Pin i Pon, en el que les seves començals vestides de color pastel es mouen com unes nines.

Bellesa idíl·lica i de plàstic sota la melodia La vie en rose d’Éidth Piaf. Moya i Godino ens presenten una aprença gustosa al paladar de la mirada. Els colors pastel i el bodegó perfecte que ens dibuixen a l’inici, però es van desdibuixan al llarg de la peça que es manté en dues dimensions estoicament. Per una banda, ens submergeixen en una coreografia que com un trencaclosques s’articula endavant i endarrere, i per l’altra el món en rosa –o el món en pastel– s’esquerda per dins amb molta ironia. Quina humanitat hi ha dins d’aquest parell de cossos? Moya i Godino despleguen un exercici coreògrafic senzill –moure’s com autòmotes– i en treuen el màxim profit. Picnic on the moon és un caramel sur l’herbe: irradia llum i a la vegada projecta ombres.

Atenció públic i programadores: a aquest duet format a l’Institut del Teatre, Alexa Moya i Júlia Godino, i que actualment forma part del col·lectiu Backyard a Bèlgica no se les pot perdre de vista!