Piedra y encrucijada

informació obraAutoria:
Paco Zarzoso
Intèrprets:
Paco Zarzoso, Lola López, Marcos Sproston
Il·luminació:
Ximo Olcina
Producció:
Companyia Hongaresa de Teatre
Direcció:
Marcos Sproston
Sinopsi:

Una pedra. Una pedra i una cruïlla de camins. De la pedra surt la veu d’un autor teatral, un demiürg que ens situa en un erm aragonès. Aquest dramaturg ens avisa de l’entrada a escena d’un actor. Aquest triga a sortir, té pànic a l’escena. Quan finalment ho fa, descobrim que autor i actor que estan en escena són la mateixa persona, que al seu torn és el dramaturg real de la peça. Més endavant, Paco Zarzoso dialoga amb el fantasma d’un altre Paco Zarzoso: el seu pare, amb el seu fill, Marcos Sproston, també director de l’espectacle, i amb la seua dona, Lola López.

Piedra y encrucijada és també un gran manifest poètic d’amor al teatre, on el protagonista es troba davant la seua cruïlla personal però es transforma en el portaveu d’altres cruïlles i temes universals, com ara els conflictes generacionals, les relacions entre pares i fills i les decisions vitals.

Crítica: Piedra y encrucijada

26/01/2021

Harakiri en la cruïlla

per Manuel Pérez i Muñoz

Completa el cicle que la Sala Beckett diàdica a Lluïsa Cunillé una petita joia del camarada dramaturg de l’autora de Badalona, Paco Zarzoso. Celebren els 25 anys de la seva companyia conjunta, L’Hongaresa, amb la peça autoficcional ‘Piedra y encrucijada’. Es tracta d’un inesperat ‘harakiri’ escènic com poques vegades s’ha vist, amb l’autor en escena aguantant el ruixat de la seva escriptura autolesiva (...)

LLEGEIX LA CRÍTICA SENCERA AL MITJÀ