Piensa en Wilbur

informació obraCoreografia:
Diego Sinniger
Autoria:
Diego Sinniger
Sinopsi:

Qui ho diu que les acrobàcies i el bon humor no lliguen bé? Si havíeu pensat el contrari, veniu a veure aquest artista d'Alacant que viu a Madrid i que és especialista a fer riure el públic mentre assumeix tota mena de riscos.
Si us fascina la manera com fa acrobàcies, penseu que s'ha format tant en tècniques de circ com en gimnàstica esportiva. Sí, el circ és la seva vocació, però potser l'heu vist en anuncis publicitaris, fent de doble al cinema o al Cirque du Soleil, on també ha treballat.

De moment, el veureu interpretant un personatge estrambòtic i extravagant que a la mínima demostra les seves grans habilitats per al ball... i les acrobàcies, és clar.

Crítica: Piensa en Wilbur

24/09/2016

Difícil sessió, les costures fan malbé el gag

per Jordi Bordes

No ha tingut gaire sort en Wilbur a la sessió de tarda de les festes de la Mercè (Mercè Arts del Carrer). Probablement, les mateixes bromes unes hores més tard, amb un públic més jove hagués funcionat millor. Però davant de l'aridesa d'unes grades amb continus desplaçaments de públic i poca connexió, el personatges es desfeia com un glaçó al sol. I així el gag, el joc, l'empatia mostrava les costures, la inseguretat, l'error de voler fer gràcia, si-us-plau-ni-que-sigui-per-força. 

Certament l'elasticitat de l'artista, la seva força i equilibri amb les verticals prometen bastant més del que es presenta. També se l'intueix una espontaneitat empàtica. Segurament, en el format llarg o amb un públic més propici, hagués funcionat molt millor. Però un actor s'adoba davant del públic difícil, trobant la manera de fer-se valdre, de guanyar-se l'atenció sense necessitat de l'estirabot gratuït.