Save the last dance for me

informació obra


Aquest espectacle forma part de l'Itinerari Recomana
Itinerari Fira Mediterrània 2019
Itineraris recomana

Un ball interpretat per dos homes que atrapa la mirada des de l’inici fins ben després d’acabar l’espectacle. Giren sobre si mateixos desafiant una i una altra vegada la força centrífuga. Alessandro Sciarroni, un dels noms més imprescindibles de la dansa contemporània a Europa i guanyador del Lleó d’Or de la Biennal de Venècia, ha rescatat la polka chinata, un ball social que es practicava a Bolonya. Sota els porxos de la ciutat italiana, homes emparellats s’embarcaven en un ball virtuós per seduir les dones que els miraven. Homes i dones no podien compartir el temps lliure, així doncs des de la distància ells intentaven captar la seva atenció. Sciarroni està disposat a mantenir viu aquesta ball virtuós i intricat ensenyant-lo arreu i també a través d’un espectacle interpretat per Gianmaria Borzillo i Giovanfrancesco Giannini, en el que aquest ball s’ens revela a partir d’una perspectiva contemporània: una visió elèctrica i refrescant sobre la masculinitat.


Sinopsi:

Alessandro Sciarroni, creador italià que acaba de rebre el Lleó d’Or de la Biennal de Venècia, ha engegat aquest projecte per salvar la Polka Chinata, una dansa tradicional de Bolonya (Itàlia) que està en perill d’extinció. Només hi ha quatre homes al món que la saben ballar. T’uneixes al moviment i així aconseguim salvar una dansa tradicional de l’extinció?

Tallers: dimecres 9, dijous 10 i divendres 11 d’octubre, de 18h a 20h. Casal de les Escodines

Inscripcions, fins a exhaurir places, a info@firamediterrania.cat.

Busquem persones que vulguin aprendre la Polka Chinata. Durant tres dies, Alessandro Sciarroni ofereix un espai obert per unir-se a la missió de salvar la Polka Chinata de l'extinció. No heu de tenir cap formació de ball ni habilitats especials per unir-vos-hi. Només ganes de practicar i aprendre i ajudar a la dansa a sobreviure. I tots els gèneres són benvinguts a ballar!

Intervencions a la ciutat: dissabte 12 d’octubre a les 12:30h i 20:30h i diumenge 13 d’octubre a les 11:30h i 17:30h al Pati del Kursaal. Durant el cap de setmana de la Fira, la companyia d’Alessandro Sciarrioni oferirà quatre actuacions de la seva particular Polka Chinata.


Encara no hi ha crítiques publicades