Sobre els danys del tabac i les ostres

informació obraAutor:
Anton Txèkhov
Direcció:
Francesc Cerro-Ferran
Intèrprets:
Xavier Graset
Producció:
Mola Produccions
Adaptació:
Francesc Cerro-Ferran
Traducció:
Joan Casas, Nina Avrova, Anna Estopà
Sinopsi:

De la mà del periodista i actor Xavier Graset coneixerem la singular visió -en format de monòleg­, que té el personatge Ivan Ivànovitx Niukhin pel que fa als perjudicis del tabac -i altres verins domèstics- en el cos humà.

Un monòleg còmic... perdó, volíem dir: una “conferència rigorosa” a la qual recomanem que assisteixin totes aquelles persones que desitgin deixar de fumar... i també els que no ho vulguin fer. I els senyors metges. I els pares amb filles en edat de casar. I els marits amb mullers autoritàries. I els estudiosos de la química orgànica. I també els de la botànica. I els de la música. I els pares de família nombrosa.I els que estan pensant en formar una família. I els que no. I els que estan patint la crisi. I els que fa anys que estan en crisi... i a totes aquelles persones que vulguin gaudir d’una bona estona escoltant i veient una de les millors peces còmiques breus del dramaturg universal Anton Txèkhov, versionada pel director i dramaturg Francesc Cerro.

Crítica: Sobre els danys del tabac i les ostres

18/05/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Jordi Bordes

 El periodista i actor Xavier Graset, amb la complicitat de Francesc Cerro, que signa dramatúrgia, direcció, espai escènic..., es converteix en el ponent divertidament amargat que dibuixa Txèkhov a Sobre els danys del tabac. Cerro resol la seva curta durada incorporant-hi un gag, el de les ostres, per completar el muntatge, tot arribant a l'hora de funció. Graset pretén divertir amb les excentricitats més còmiques però no arrossega. Es veu més l'actor que el personatge. Es veu l'ombra que determina el truc. Exposa't amb honradesa, hagués pogut ajudar a generar major empatia amb el públic, però amagat com apareix la peripècia li treu tot interès. És indiferent debatre si l'home malviu per la dictadura de la seva dona i les 9 filles en la residència d'estudiants. O si ell és un inútil que s'amaga en un món esquerp per justificar la seva aparent impersonalitat.