Sona la llum

informació obraSinopsi:

'Sona la llum!' és un petit recorregut per diferents racons de la natura a través dels sons i les imatges plàstiques. Una músic i una il·lustradora creen davant el públic projeccions artesanals amb delicades sonoritats. Imatges creades a partir de la llum, sons que ens envolten i ens fan viatjar.

Suggerent, polisensorial i captivador!


La Curiosa neix el 2019 com una convergència entre els interessos artístics de la Claudia Gómez i l’Alba Marina Rivera. Pianista una i il·lustradora l’altra, comparteixen l'interès per la creació, l'experimentació i la pedagogia. El 2020 van estrenar 'MUUUUN', el seu primer espectacle; i el 2022, 'Sona la llum!'. Han participat en diversos festivals i ara són la companyia resident a laSala de Sabadell.


www.lacuriosa.cat


Crítica: Sona la llum

04/04/2023

Una mà de notes i esquitx de colors

per Jordi Bordes

La curiosa s'ha estrenat a la Mostra d'Igualada amb una peça directa, senzill, suggerent i que demostra que es pot captar l'atenció de les criatures amb el mínim, com a Pintamúsica. Sona la llum és un muntatge preciós, que sap casar molt bé la música en directe amb la il·lustració. Per això, el referent que ve a la ment és l'Una mà de contes. en aquest treball, però la cançó ocupa el primer pla amb els instruments (teclats i percussió, principalment) i la imatge va tenyint la pantalla. La combinació de tècniques plàstiques és una altra de les troballes. El recorregut dramatúrgic és forçosament, curt. compta generar estímuls des de la simplicitat i sense la necessitat que la canalla hagi d'intervenir-hi. S'estan quietes a la falda dels pares i en tot cas ballen als seus peus o demanen amb una lluminosa ingenuïtat a la mare "més" quan la intèrpret passeja amb un xilòfon picant notes ben agudes passejant entre l'audiència. La sensació és la de traslladar-se al menjador de les famílies i gaudir de la intimitat de carícies, abraçades i cançons a cau d'orella. No cal més. La canalla i els pares estan predisposats i ho gaudeixen.