The mountain. Agrup. Sr Serrano

Nous formats | Teatre

informació obraCompanyia:
Agrupación Señor Serrano
Sinopsi:

No ens enganyem: sempre ens refiem més d’aquelles informacions que reforcen la nostra visió del món, que confirmen el que ja sabem o sospitem. Ningú veu el món tal com és, sinó que el veiem tal com som cadascun de nosaltres. L’adaptem. I ja està, és així, tots ho fem. I no passa res, oi? 

L’Agrupación Señor Serrano utilitza la imatge d’una muntanya per parlar de la veritat, de la seva complexitat, dels seus límits. Pugeu amb ells al cim i potser, des d’allà, la veureu. Us ho proposa Vladimir Putin, convertit en mestre de cerimònies i filòsof de la veritat. Assistireu també a una invasió alienígena orquestrada per Orson Welles, que, amb la retransmissió radiofònica de La guerra dels mons, va voler demostrar que no ens podem empassar tot el que diu la ràdio (ni Facebook). I seguireu les passes de l’escalador George Mallory, que va encapçalar la primera expedició per fer el cim de l’Everest, sense que encara avui ningú no sàpiga si hi va arribar o no. 

És la nova proposta d’una companyia amb una gran projecció internacional que sempre explica la realitat fent servir les tècniques escèniques més innovadores i combinant amb generositat recursos escènics que expandeixen els límits del seu teatre: de la performance al text, passant pel vídeo, el so i les maquetes. Els hem vist al Grec Festival de Barcelona estrenant espectacles de tant impacte com Brickman Brando Bubble Boom (2013), A House in Asia (2014), Birdie (2016) o Kingdom (2018).

A causa de les circumstàncies especials en què se celebra aquesta edició del Grec 2020 Festival de Barcelona, els artistes han experimentat limitacions i impediments a lhora de dur a terme la seva feina, entre els quals hi ha la manca de temps per completar adequadament el període dassajos i la necessitat de respectar les distàncies entre intèrprets. Aquestes circumstàncies han afectat les seves creacions, però, tot i això, han volgut compartir amb el públic el resultat del seu treball, com a mínim tal com es troba en el moment actual.

Crítica: The mountain. Agrup. Sr Serrano

11/07/2020

Cims borrascosos

per Manuel Pérez i Muñoz

Pensar la veritat a través de la mentida consensuada del teatre. Aquí podrien situar-se una bona part dels espectacles de l’Agrupación Señor Serrano i també la seva nova creació, ‘The mountain’, que arriba en bona forma al Grec malgrat que els assajos –ens avisen al principi– no han sigut els suficients per culpa del confinament. La falta de temps no es percep en la fluïdesa tècnica d’una companyia que ha fet de pantalles, vídeo en directe i miniatures filmades el seu assidu i recurrent llenguatge, aquesta vegada al servei d’un combinat d’alpinistes, marcians i una versió virtual de Putin (...)

CRÍTICA SENCERA AL MITJÀ