Tortugues: la desacceleració de les partícules

informació obra


Aquest espectacle forma part de l'Itinerari Recomana
Tastaolletes
Itineraris recomana

Composició musical:
Colorista, Àlex Torío
Il·luminació:
Marek Lamprecht, Xavi Gardés
Intèrprets:
Alícia Puertas, Clara Cols/ Muguet Franc
Escenografia:
Elisenda Pérez
Vestuari:
Iztok Hrga
Producció:
FlyHard Produccions S.L.
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  


Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.

Si tens dificultats, clica aquí

Fa temps que en Joan i la Marta s’han adonat que no van al mateix ritme. S’estimen, però es trepitgen quan ballen i la neurosi d’en Joan s’està a punt de carregar la seva relació. Empesos pel desig de sincronitzar-se i portar un ritme de vida més tranquil, es traslladen al camp per prendre’s les coses amb més calma. Però quan les seves vides s’entrecreuen amb les de l’Òscar i l’Àgata, una parella de joves científics que viuen a tota velocitat, el senzill estil de vida que estaven buscant acabarà complicant-se.


Finalista als Premi de la Crítica 2014 en la categoria de text i revelació (Clàudia Cedó).


Crítica: Tortugues: la desacceleració de les partícules

23/11/2014

Un experiment científic dóna peu a una estranya situació entre dues parelles.

per María José Ragué

La Sala Flyhard, en un petit carrer entre Sants i la Bordeta tenia 39 localitats, i ara, després de les reformes i d'una petita ajuda institucional, ja en té 41. I cada espectacle que fan, omple i agrada perquè tenen molt clar el fet de recolzar les joves dramatúrgies i buscar l'interès en l’actualitat, de vegades molt distorsionada, dels temes. De fet, gairebé tots els que anomenem "nous" o "joves" autors, hi passen. I el públic, ara, ja comença a saber que cal tenir en compte el programa de la Flyhard. 

"Tortugues: la desacceleració dels partícules" de Clàudia Cedó, -directora i autora especialitzada en grups d'actors amb problemes psíquics- és el darrer espectacle que han estrenat. Són quatre personatges, dues parelles de científics. Un dels homes alimenta la seva tortuga, l'altre vol canviar l' humanitat amb un experiment sobre la desacceleració de partícules. 

De fet, el títol "Tortugues: la desacceleració de les partícules" és prou descriptiu. Un dels personatges creu haver trobat el secret i no vol que li prenguin els acadèmics oficials. L'altre, viu en un món diferent, dedicat a les petites emocions, com cuidar una tortuga. Ambdós tenen parelles femenines que els ajuden i segueixen.... S'han traslladat a viure al camp per trobar la calma. El científic brillant experimentarà amb l'home tranquil. I es produiran moments de gran atractiu, diversió, tendresa, erotisme,  fins i tot intriga...

La direcció ha donat un moviment escènic original que juxtaposa espais, atrezzo, vestuari i mobiliari entre les dues parelles. Els actors són convincents (Àlex Brull, Clara Cols, Dani Arrebola i Alícia Puertas), tot funciona durant 80 minuts amb bon ritme i energia. 

L'enllaç a Youtube no està disponible.

Trivial