Urban astronaut

informació obraCompanyia:
Aina Lanas
Sinopsi:

Una noia està plantant formes de vida vegetal. Un astronauta arriba a una versió futurista de la Terra, un planeta devastat per la pol·lució. La seva missió és investigar les causes del declivi planetari. Ella l’ha d’intentar convèncer: la humanitat encara se’n pot sortir. La salvació de la Terra és possible. Hi ha esperança.
Urban astronaut és un espectacle de carrer que combina un disseny espectacular, dansa aèria, moviments ingràvids i una narrativa per a tots els públics. Una peça itinerant que vol posar el focus d’atenció en els problemes que afecten al medi ambient avui en dia i que vol especular sobre les condicions d’un futur desastrós. Hi haurà res a fer quan els despropòsits mediambientals hagin assolit un determinat punt crític? Hi haurà marxa enrere? Podem cooperar d’alguna manera els espectadors i aquest astronauta urbà per intentar canviar el futur?

Crítica: Urban astronaut

27/04/2019

Un viatge i un conte a l'esperança

per Jordi Bordes

Un astronauta deambula flotant pels carrers. Porta màscara d'oxigen i vola com si la gravetat no l'afectés. Un estrany corrent d'aire el porta pels carrerons fins que desemboca a una plaça on es produeix la trobada amb uns altres supervivents del planeta. L'acció de carrer, vistosa i un punt espectacular, es completa amb una coreografia i uns personatges que contextualitzen l'actuació itinerant. Un complement molt vàlid, tot i que sigui una trama molt bonista. Perquè el quadre que apareix és un cant a la supervivència de la Natura, a la convivència d'entre els desconeguts, a eliminar les pors a la diferència, a compartir la riquesa. L'estètica futurista d'una societat que desconfia, després del que podria haver estat el fi de la civilització, és una estètica molt visitada. Potser perquè convida a un vestuari suggerent entre l'uniforme militar  les robes rebregades. La novetat és que unh joc aparentment visual i espectacular, tingui un final, que ho completi. és una bona pensada per a les peces d'itinerància que, sovint, es limiten a transmetre només una idea. Que és efectiva però que pot perdre, finalment, intenció de transmetre l'univers que pretenia la companyia.