Valentina

informació obraIntèrprets:
Arnau Colom, Enric Rovira
Escenografia:
Arnau Colom, Enric Rovira
Vestuari:
Núria Subietas
Autoria:
Enric Nolla
Direcció:
Antonio Simón
Sinopsi:

Benvenuto alla Pizzeria Allegretto! Una divertida història amb olor de pizza on veurem com Valentina fa realitat el seu somni i descobreix l'alegria de viure. Un espectacle que valora la confiança en un mateix i a aprendre a fer les coses amb alegria i il·lusió.

Crítica: Valentina

20/02/2016

La mutant i artesanal escenografia

per Ferran Baile

és la principal protagonista d´aquest agradable espectacle. La historia de Valentina, la nena que somiava volar, del seu pare Don Giovanni cuiner de pizzes, del restaurant Pizzeria Allegretto i dels entremaliats ratolins que no els deixen tranquils, és l´excusa per mostrar-nos un seguit d´enginyoses transformacions de l´escenografia. Teatre dins del teatre, un seriós actor-titellaire ens intenta explicar i escenificar una historia que el seu maldestre i entremaliat ajudant-músic-actuant i improvisat tècnic li va dificultant.

Titelles, teatre, mim, joc clownesc, objectes, música en directe i un seguit d´invents que li fan homenatge al recordat profesor Franz de Copenhague dels Invents del TBO.

En escena, solvents i bons comunicadors Arnau Colom Recasens (actor- titellaire, titulat a l´Institut del Teatre) i Enric Rovira Canela (músic-compositor-actor i mestre), ens transmeten la conclusió de l´espectacle  “Per aconseguir els somnis l´ingredient indispensable és l´alegria” i per que ningú es quedi amb les ganes de provar les pizzes de l´Allegretto a la sortida del teatre li espera a cadascú un trocet de pizza…de cartolina. .

Colom i Rovira són els co-fundadors de la companyia Forani Teatre.

Forani Teatre va néixer el 2006 amb la voluntat de combinar titelles-objectes i música en directe i construir els seus espectacles de forma artesanal. Pau, la vida de Pau Casals, va ser la seva brillant tarja de presentació amb un reconeixement als premis Butaca i realitzant moltes actuacions que encara continuen. Des de llavors han construït quatre espectacles més, El carnaval dels animals (una interessant versió amb titelles-objectes i música de piano en directe, per a quatre i quatre mans), Fugits, viatge a la llibertat (incidint més en la part actoral), La Banda Forània (espectacle itinerant de circ i música) i Valentina. Forani Teatre té la seva seu de creació a Albinyana (Tarragona). www.foraniteatre.com

Text : ferranbaile@gmail.com