Club Fernando Pessoa

informació obraCompanyia:
Societat Doctor Alonso
Autoria:
Basat en el Llibre del desassossec, de Fernando Pessoa
Dramatúrgia:
Tomàs Aragay
Direcció:
Tomàs Aragay
Intèrprets:
Sofía Asencio, Mia Esteve, Ramon Giró, veu en off de Luis Carlos Viejo
So:
Nilo Gallego
Escenografia:
CUBE.bz
Il·luminació:
CUBE.bz
Producció:
Teatre Lliure, Societat Doctor Alonso, Concello del Ferrol, per al cicle Radicals Lliure
Sinopsi:

Un espectacle basat en el “Llibre del desassossec” de Fernando Pessoa on la desolació, nuesa o cruesa de la mirada de Pessoa i dels seus pensaments porten el lector a un estat proper a la introspecció seriosa. En escena, la Societat Doctor Alonso genera un to humorístic que permet destacar la increïble capacitat de Pessoa per descriure i despullar el gran ridícul que, sens dubte, envolta la nostra existència en la major part del temps. 

Un món de persones-personatges que troben en Pessoa el refugi adequat per llegir el món, en certa mesura hostil i incomprensible, en el qual els ha tocat viure. Uns solitaris que es fan companyia i troben el seu amagatall en aquest petit, desolat i ridícul club de fans de l'escriptor portuguès. 

Tomàs Aragay i la companyia Societat Doctor Alonso ha estat en el seu ja llarg recorregut un dels referents indispensables de la nova escena oberta a la més rabiosa contemporaneïtat.

Crítica: Club Fernando Pessoa

02/03/2014

Un joc insòlit amb l'excusa de Pessoa

per Jordi Bordes

Qüestionar el missatge. Societat Dr. Alonso de Tomàs Aragay deconstrueix una cita de Fernando Pessoa. Un joc, una poca-soltada amb la qual un coreògraf de la desapareguda General Elèctrica caricaturitza els analistes malalts de trobar relacions impossibles. Ho fa amb Pessoa, també podria provar-ho amb les instruccions d'un medicament o d'una caixa de cereals.

L'espectacle, que ja va causar perplexitat en el cicle Radicals Lliure de l'època d'Àlex Rigola al Teatre Llure, torna ara. Cal advertir que, cinc anys després, pot haver canviat el fons, tot i partir del mateix Club esbojarrat que perd el Nord per Pessoa.