Gran Festival Flamenco de Otoño de Barcelona 2013

informació obraIntèrprets:
Farru Paloma Fantova , Pastora Galván , Karime Amaya
Sinopsi:

El Tablao Flamenco Cordobés presenta, de setembre a novembre, el Gran Festival Flamenc de Tardor de Barcelona, amb la participació de Pastora Galván i Karime Amaya, entre d'altres. Toes les activitats miren de relacionar-se dins dels actes de l'Any Carmen Amaya que celebra els 50 de la mort de la bailaora a tot Catalunya.

Consultar a la sala quins artistes participen en la sessió triada

Crítica: Gran Festival Flamenco de Otoño de Barcelona 2013

21/09/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Montse Otzet

Aquells que us agrada el flamenc, si us plau, no us deixeu enganyar quan us diguin que el Tablao Flamenco Cordobés és un local dedicat a oferir flamenc per turistes, doncs en la seva acollidora sala tenen lloc petites grans joies com la que aquests dies s’hi està exhibint. Con Carmen Amaya en la memoria és un muntatge dedicat a commemorar els cent anys del naixement de la gran bailaora catalana que recull l’evolució del flamenc, des de l’arribada dels gitanos a Espanya fins als temps en què va viure La Capitana.

El més notable d’aquesta obra recau en el planter d’artistes que hi participen, figures de primeríssima línea de la música i del ball que fan que aquest espectacle sigui únic.

Al costat d’excel.lents músics i cantaors com, per exemple, El Coco i La Tana, aquesta última fantàstica en el cuplé dedicat a la bailaora, hi apareixen bailaors que tenen un factor en comú: oferir un flamenc que, si bé realça els traços personals, no oblida el rigor i els orígens d’aquest ball.

Mentre Iván Alcalá ha deixat de ser una promesa per convertir-se en una colpidora realitat, Antonio El Farru porta molt alt el llistó de l’escola que va fundá el seu avi el Gran Farruco i que també exhibeix el seu germà, Farruquito. El seu zapareado electritzant, els salts i girs, marca de la familia, arriben a un estat de deliciós deliri.

I què dir de les bailaoras? alhora tan diferents com extraordinaries. Paloma Fantova: excel.lent combinació de zapateado contundent amb un elegant moviment de braços. Pastora Galván, bailaora d’una força corporal que pren i arrasa tot el que troba. Karime Amaya, només veure-la ja s’observa que és digna neboda neta de la gran Carmen Amaya. Vestint, a imatge de la seva tia avia, una camisa blanca de grans punts negres i uns pantalons i armilla del mateix color, Karime envesteix el terra i l’espai  amb un ball endimoniat. Nervi i ànima, bateria de cops de taló i voltes trencades, bravura i tremp, un gran recital el que ofereix aquesta bailaora, protagonista de la guardonada pel.lícula Bajarí, que encara està en cartellera.

No us perdeu cap de les dues coses.