Orkestrònia

informació obraAutoria:
Alexandre Rigol
Companyia:
La Cresta
Sinopsi:

Instal·lació interactiva amb instruments musicals de creació pròpia fets amb materials recuperats, que neix de la inquietud d'experimentar amb la música i els sons i la necessitat de crear espais i atmosferes sonores. Un recorregut ple de sorpreses on s’experimenta individualment o per parelles, creant un diàleg sonor amb 12 artefactes peculiars i fomentant el gaudi personal, la creativitat i l'alegria de viure.

Crítica: Orkestrònia

10/09/2022

Experimentar amb els sons

per Jordi Bordes

Enginyós espai musical a partir de material reciclat. Els elements ressonen a través dels auriculars. Si aparentment els instruments de percussió semblen els únics de la instal·lació, també s'experimenta amb "aparells de corda (sigui amb arquet de vilií racant-la ipuntejkant-la) i de vent, amb una notable vinculació (encara que siguiper repte musical amb l'univers de Xavi Lozano (El diablo cojuelo)

Com els d'1watt (Tales of Noone) conviden a l'experimentació sense la voluntat de composar o interpretar cap partitura. És un espai ideal de complements de festivals que permet indagar, provar i prendre's un descans del brogit de sensacions per la cadena d'espectacles. Joc de prova i error amb una sonoritat molt variable (amb els auriculars posats) per fer que l'experiència no es limiti als cops de ritme i al soroll, si no que es desplegui una escala de matisos sonors. Un exercici que incita a descobrir i aprendre.