Siglo de oro, siglo de ahora (Folía)

informació obra


Premi Max 2013 Millor Empresa / Producció Privada d’Arts Escèniques Finalista Premi Max 2013 Millor Musical Finalista Premi de Teatre Valle-Inclán 2013

Companyia:
Ron Lalá
Autoria:
Yayo Cáceres, Juan Cañas, Íñigo Echevarría, Miguel Magdalena «Perilla de la Villa», Daniel Rovalher «Boli», Álvaro Tato
Direcció:
Yayo Cáceres
Direcció Musical:
Miguel Magdalena
Il·luminació:
Miguel A. Camacho
Vestuari:
Tatiana de Sarabia
Escenografia:
Ron Lalá
Sinopsi:

La companyia de còmics Ron Lalá desembarca al setembre a l’escenari del Poliorama per oferir “Siglo de Oro, Silgo de Ahora (Folía)”: una festa de “nous entremesos”, peces còmiques breus originals que juguen amb la tradició clàssica per llançar una mirada crítica i mordaç sobre el nostre present.

En aquest viatge d’anada i tornada des del Segle d’Or fins a l’actualitat, la Folía (“bogeria”) obre un diàleg entre el clàssic i el contemporani amb tota la llibertat de l’humor, l’emoció de la música en directe i la bellesa del vers.

Els textos i la música original s’entrellacen amb fragments, referències, personatges i versos de la tradició del teatre clàssic espanyol universal. “Siglo de Oro, Siglo de Ahora (Folía)” és un homenatge, un joc, un desafiament… i un còctel de riallades per a tot tipus d’espectadors.

Teatre, música en directe i humor: Ron Lalá presenta una visió profunda, iconoclasta i viva del nostre teatre clàssic.Crítica: Siglo de oro, siglo de ahora (Folía)

10/09/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Iolanda G. Madariaga